День миру в бібліотеці “І буде мир в моїй країні…”

Батьківська категорія: Новини

Війна і мир — це два протилежні слова, два зовсім різні поняття, і кожне з них викликає цілу гаму різних почуттів, які приходять до людини і перевертають душу, спричиняють невимовний біль чи щиру радість, але не залишають нікого байдужим. Бо що таке мир? Це чисте блакитне небо; це сонечко, що зігріває своїми промінцями все навколо; це тиша і спокій, спів соловейка навесні і квіткова стежечка у полі; ліс зі своїми казками і принадами, загадками і відкриттями; це усміхнені очі радісних дітей і батьків, бабусь і дідусів; веселі і щирі пісні, що линуть у просторі.

Мир — це любов і щастя, спокій і захист, дім і робота, навчання і політ мрії, безтурботність і творчість — це все, що означає життя на нашій планеті Земля… 

 

Мир на землі — це росяні світанки,

Краса і творчість, пісня у гаях.

Мир на землі — це вечори і ранки

Із радістю і щастям у серцях.

 

Це та земля, де сміх і пісня лине,

А діти йдуть до школи знов і знов.

Й ніколи у боях ніхто не гине,

Бо там господар — щастя і любов.

Надія Красоткіна

 

Що таке війна? І перед очима відразу — страх, голод, холод, розруха, біль, сум, печаль, пожежі, страждання, громові вибухи і смерть… І мертві очі, де вже не грає сонячний промінчик, там вічна темінь, бо в них уже немає життя. Це вічний жах, від якого ніде не можна заховатися, бо тебе скрізь дістане ця страшна війна.

То нащо ця війна? Чому у двадцять першому столітті ідуть війни, які знищують цивілізації, надбання людства і самих людей? Чому люди не хочуть жити у мирі і в тиші, чому знищують один одного таку прекрасну планету? Щоб показати перед іншими свою міць і силу, щоб підкорити собі світ? А для чого? Чому у людей така низька свідомість і вони не можуть зрозуміти, що кожен народ на Землі має місце під сонцем і право жити так, як хоче… Це якось важко пояснити, бо здається, що кожна розумна істота має це сама розуміти…

Україна щороку разом з усім світом 21 вересня відзначає День Миру – День глобального припинення вогню та насильства.

Міжнародний день миру є символом надії та співчуття для мільйонів людей у всьому світі, які прагнуть завершення воєнних конфліктів та створення світу без війн. Особливо це відчуття нині актуальне для нас — українців. Цей день — не лише символічна дата, але й важливе нагадування світу про те, що в нашій країні триває жорстока і кривава війна.  Ми пережили стільки випробувань і втрат, що справді можемо сказати, що розуміємо цінність миру.  

Щоб акцентувати увагу на такій важливій зараз темі, працівники бібліотеки організували у читальній залі бібліотеки виставку-заклик «І буде мир в моїй країні… ».

Читачам були запропоновані книги та найновіші статті із періодичних видань, що розкривають значущість боротьби за мир для людей будь-якої країни. 

У Міжнародний день миру бажаємо нашим читачам, щоб навіть тінь зла не торкнулася ваших домівок, над головою синіло мирне небо, всі неприємності вирішилися!

Хай в цей вересневий день у кожну домівку прилетить Голуб миру з добрими звістками! Бажаємо Вам, наші дорогі користувачі, довгих років здорового і щасливого життя, хай кожна мить дарує радість, хай удача веде вас за руку по світлому шляху!

Не впадайте у відчай, коли немає сил. Не пасуйте перед недобрими обставинами. Не бійтеся перешкод, а сміливо перетворіть їх в ступені для сходження!

Ми свято віримо в те, що мир обов’язково повернеться до нашої Батьківщини і робимо все, кожен на своєму місці, щоб це сталося якнайшвидше.

З вірою в неминучу перемогу України.

 

Ірина МІРОНОВА, бібліотекар

 

 

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я