Старт нового навчального року

Батьківська категорія: Новини

У Комунальному закладі Сумської обласної ради «Лебединський педагогічний фаховий коледж імені А.С.Макаренка» його дала педагогічна рада, що відбулася 30 серпня 2024 року. Безпекова ситуація в реаліях воєнного стану цього дня була особливо напруженою, тому засідання педагогічної ради відбулося в укритті, що не вплинуло на атмосферу творчого пошуку рішення поставлених перед колективом проблем.

Робота розпочалася з хвилини мовчання – вшанування пам’яті загиблих у війні. Педагогічні працівники коледжу свідомі того, що можливістю плідно працювати над підготовкою для української освіти фахових молодших бакалаврів вони завдячують Збройним Силам України. Тому з ентузіазмом присутні зустріли повідомлення директора коледжу Білокобильської Л.Б., що закладу оголошено подяку голови обласної військової адміністрації за активну волонтерську роботу та зразкову організацію освітнього процесу в період воєнного стану. За вагомий особистий внесок в підготовку педагогічних кадрів були вручені Грамоти Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації  викладачам музичних дисциплін Деменку Роману Олександровичу та логопедії Фененко Аллі Володимирівні.

Про виконання плану роботи коледжу в 2023/2024 н.р. та визначення основних завдань по реалізації Стратегії розвитку коледжу в 2024/2025 н.р. педагогічній раді доповіла директор коледжу Білокобильська Л.Б. Співдоповідачі розкрили питання «Про результати роботи над ІІІ етапом науково-методичної проблеми «Оптимізація розвитку професійних компетентностей, інновацій та інтегративних процесів як об’єктивна обумовленість сучасної освіти» та завдання педагогічного колективу по реалізації її ІV етапу «Студентоцентризм в освітньому процесі коледжу як обов’язкова складова якісної освіти» (завідувач навчально-методичного кабінету Стеценко Н.В.), «Про результати атестації здобувачів освіти коледжу у 2023/2024 н.р.» (завідувачі відділень Бендюг М.В., Чередніченко Н.М.).

Важливе значення для підготовки фахових молодших бакалаврів має оновлення змісту освітніх компонентів освітньо-професійних програм на основі сучасних практик, рекомендацій роботодавців та здобувачів освіти. Тому у виступах гарантів ОПП Прудник В.В. (Соціальна робота), Михайленко Н.В. (Початкова освіта), Степаненко О.М. (Фізична культура), Таран В.О. (Дошкільна освіта), Рожко І.В. (Музичне мистецтво) звучали пропозиції щодо удосконалення освітніх компонентів ОПП.

Про результати вступної кампанії 2024 року та завдання по організації профорієнтаційної роботи в 2024/2025 н.р. було заслухано виступ відповідального секретаря приймальної комісії, керівника підрозділу з працевлаштування випускників Криворуки В.В.

Педагогічна рада розглянула ряд питань організаційного характеру, які висвітлила заступник директора з навчальної роботи Карпенко О.М.: Про план роботи коледжу на 2024/2025 н.р.; Про графік освітнього процесу коледжу в 2024/2025 н.р.; Про навчальні плани на 2024/2025 н.р.; Про затвердження плану роботи педагогічної ради на 2024/2025 н.р.; Про вибіркові навчальні дисципліни у 2024/2025 н.р. Також було прийнято рішення про визнання сертифікатів підвищення кваліфікації педагогічних працівників коледжу.

Отже, навчальний рік розпочався!

Надія СТЕЦЕНКО, завідувач навчально-методичного кабінету

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я