Арттерапевтична зустріч «Мандалотерапія. Таїнство занурення у світ своєї підсвідомості»

Батьківська категорія: Новини

«Мандала – це внутрішня цілісність
яка прагне до гармонії,
і не терпить самообману»
Карл Густав Юнг


Арттерапія або «лікування мистецтвом» – досить новий, проте популярний засіб психотерапії. Арттерапевтичні засоби відновлення під час війни – це можливість на певний час зануритися у щось приємне, максимально відволіктися. Студенти пільгових категорій мали можливість 24 квітня 2024 року відвідати арттерапевтичну зустріч «Мандалотерапія. Таїнство занурення у світ своєї підсвідомості». Створення мандали - чарівна терапевтична техніка, що допомагає краще зрозуміти себе і проникнути в глибини своєї підсвідомості.
На початку зустрічі соціальний педагог Світлана КОВАЛЕНКО розповіла про походження мандали та її види.


Перш ніж малювати мандалу, кожен студент склав свій список бажань, продумуючи символи, асоціації до малюнку. Цікавим моментом у роботі було те, що не в усіх учасників був певний задум і чіткий образ кінцевого результату. Але спокійна атмосфера, приємний музичний супровід допомогли студентам поринули у процес творчості, обираючи для мандали цікаві елементи і візерунки.


Наприкінці заняття учасники обговорили значення візерунків, розшифрували символи та кольори мандал.


Такі зустрічі надихають студентів на творчість, покращують самопочуття, а саме головне - поліпшують настрій від позитивного спілкування.


Світлана КОВАЛЕНКО.
соціальний педагог

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я