Всесвітній день книги та авторського права

Батьківська категорія: Новини

23 квітня майже у 200 країнах світу відзначають Всесвітній день книги й авторського права. Це свято авторів, видавців, учителів, бібліотекарів та всіх причетних до книжкової справи. А також усіх, хто любить читати та з повагою ставиться до книги.

Сьогодні книга в Україні – це не просто книга, це справжня зброя. Від самого початку повномасштабної війни книговидавнича галузь зазнала суттєвих втрат, багато видавництв скоротило або зовсім припинило свою діяльність. Але український книжковий ринок, вкотре адаптуючись до тяжких обставин, не тільки існує далі, а й знаходить у собі наснагу та можливості розвиватися. Десятки видавництв не лише додруковують  заплановані тиражі, а й готують і нові видання. З’являються нові актуальні й цікаві проєкти та напрями.

Слід відзначити, що попри всі виклики воєнного часу, бібліотеки поповнюються якісними українськими виданнями та активно працюють у напрямі їх популяризації.

Сучасна українська література - є однією з найяскравіших і найцікавіших в Європі.

Пожвавлення літературного процесу в нашій країні сприяло формуванню потужної та цікавої літератури, яка може задовольнити читацькі смаки будь-якої аудиторії.

Зріс інтерес не лише до творчості «метрів» - В. Шкляра, Ю. Винничука, В. Кожелянка, а й до нового покоління письменників, послідовний вихід яких на літературну арену спостерігається в останні роки. Так, після Ю. Андруховича, Л. Дереша , І. Карпи, І. Роздобудько з’явилася нова генерація: Галина Логінова, Марина Соколяк, Таня Малярчук, Галина Ткачук. Наразі у всіх на слуху імена відомих українських письменників, серед них: М. Матіос, Г.  Пагутяк, Л. Костенко, І. Роздобудько, А. Куркова, Ю. Андрухович, О. Забужко.

Краще зорієнтуватись у сучасних тенденціях української літератури, познайомитися із найбільш яскравими та маловідомими авторами допоможе

літературний pit-stop «Читацька шафа трендових українських книг», на якій представлені найбільш яскраві напрями та течії сучасної української літератури.

Коли ви останній раз були з книгою наодинці? Релакс, зняття психологічної напруги, спосіб абстрагуватися від різних подій чи пошук знань? Кожен бачить сенс читання по-різному, але, урешті-решт, приходить до висновку, що читати потрібно.

Завітайте до нас на виставку і ми впевненні, знайдемо кожному нашому користувачеві книгу за смаком.

Книга єднає, надає сил і сміливості рухатися далі попри усі суворі випробовування.

 

Разом з книгою ми - непереможні!

Наталія МАТВІЄНКО, бібліотекар

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я