Зустріч у рамках проєкту «Завжди поруч» «Синдром відкладеного життя»

Батьківська категорія: Новини

Війна принесла в життя українців не лише фізичний дискомфорт, але й психологічний. Нині все частіше ми почали вживати фрази "Після війни" або "Зараз не на часі". Ці та подібні вислови можуть свідчити про наявність синдрому відкладеного життя. Варто відзначити, що цей синдром не є хворобою або розладом. Це психологічний феномен, який проявляється, коли людина відчуває, що її життя перестає прогресувати або, як кажуть, "стає на паузу". У такому випадку вона може відчувати, що очікує на певний момент: повернення додому, закінчення війни або інших переломних ситуацій, які "повернуть справжнє життя".

Хто може відчути синдром і як він проявляється? Ці питання були обговорені 15 квітня 2024 року на зустрічі в рамках проєкту «Завжди поруч», яку провела практичний психолог коледжу з викладачами циклової комісії дошкільної педагогіки, психології, соціально-педагогічних дисциплін та окремих методик.

Під час зустрічі учасники мали змогу висловити свої думки та почуття з цієї теми, а також обговорили власні стратегії подолання синдрому відкладеного життя. Поділилися своїми переживаннями та власним досвідом управління стресом, та способами, які допомагають підтримувати позитивний настрій у цей непростий період.

Оксана ХОМИШЕНКО надала присутнім поради та рекомендації, які допоможуть зберегти психічне здоров'я, розвинути стресостійкість і зміцнити емоційну стійкість у складних життєвих ситуаціях.

Сподіваємося, що зустріч  для педагогів була корисною та допомогла  віднайти особисті способи подолання синдрому відкладеного життя під час війни в Україні.

Оксана ХОМИШЕНКО, практичний психолог

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я