2 квітня - Всесвітній день розповсюдження інформації про аутизм

Батьківська категорія: Новини

Щороку Всесвітній день розповсюдження інформації щодо проблем аутизму відзначається 2 квітня – згідно з резолюцією ГА ООН від 18 грудня 2007 року. Він має на меті підвищення інформованості суспільства щодо проблем дітей, які страждають на аутизм; підтримку людей, котрі страждають на аутизм, а також поліпшення умов їхнього життя – зокрема, гарантування доступу до якісної освіти, надання гідної праці, створення належних умов для економічного зростання.

Аутизм – розлад розвитку нервової системи, який проявляється протягом перших трьох років життя, і характеризується порушенням соціальної взаємодії, вербальної і невербальної комунікації, повторюваною поведінкою, складнощами у взаємодії із зовнішнім світом, через що виникають порушення в соціалізації.

Аутизм неможливо цілковито вилікувати, але у більшості випадків з ним можна повноцінно жити і функціонувати в суспільстві.

 Освіта та розуміння аутизму можуть допомогти створити більш інклюзивне та підтримуюче середовище для всіх.

До Всесвітнього дня поширення інформації про проблеми аутизму, в межах проведення декади циклової комісії викладачів природничих, фізико – математичних дисциплін з методиками навчання, у бібліотеці коледжу організована просвітницько – інформаційна виставка «Особлива дитина – особлива турбота».

До уваги користувачів пропонується така література: практичні та методичні розробки, навчально-методичні та науково-методичні посібники, збірники матеріалів науково-практичних конференцій, реальні історії аутичних дітей і досвід їхніх батьків, виховні заходи, систематична картотека статей, а також художня література, герої якої мають порушення спектру аутизму та інші публікації, які стосуються проблеми аутизму.

 До заходу долучилася практичний психолог Оксана Сергіївна Хомишенко, яка надала інформацію з проблем аутизму. Для пошуку матеріалу радимо скористатися посиланнями:

https://youtu.be/slEQlpecA2E?si=qlRdIAaheceQz9is

https://berezhy-sebe.com/yak-zrozumity-ta-pidtrymaty-liudei-z-autyzmom/

https://osvitoria.media/experience/sim-stereotypiv-pro-ditej-z-autyzmom/

У межах ініціативи бібліотека рекомендує бібліографічний огляд літератури, яка містить інформацію про аутизм.  https://lebpedbibl.blogspot.com/

Закликаємо всіх долучитися до інформаційної кампанії, поширюючи   матеріали в соціальних мережах.

Працюймо разом, щоб кожна дитина з аутизмом отримала необхідну підтримку та можливість розвитку!

 

Ірина МІРОНОВА, бібліотекар

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я