"Чому важливо турбуватися про своє ментальне здоров'я?"

Батьківська категорія: Новини

(зустріч практичного психолога з наставниками академічних груп)

У часи війни наставник стає опорою як для студентів так і для їхніх батьків. Здається, що про власний психологічний стан можна подбати пізніше, якщо вистачить часу. Але турботу про ментальне здоров’я не можна відкладати на потім. Як педагогам зрозуміти, коли взяти паузу і потурбуватися про себе? Які прості правила та дії допоможуть запобігти вигоранню? Ці та інші питання обговорювали на зустрічі з практичним психологом у межах декади класних керівників/наставників студентських академічних груп "Чому важливо турбуватися про своє ментальне здоров'я?" 7 березня 2024 року.

Психолог звернула увагу колег на ознаки, які вказують на проблеми з ментальним здоров'ям, наголосила на важливості їх вирішення,  проаналізувала ситуації, які потребують  допомоги  фахівця.

Під час зустрічі педагоги ділилися своїм власним досвідом  подолання стресу та методами саморегуляції, що сприяло обміну корисними ідеями та стимулювало колективну підтримку.

Практичний психолог Оксана ХОМИШЕНКО ознайомила присутніх з рекомендаціями «Як же підтримувати своє ментальне здоров’я?», запропонувала виконати просту і корисну вправу для наведення порядку у думках та емоціях «Коло контролю». Ознайомила присутніх з сучасними програмами та платформами, на яких педагоги можуть переглянути відео, а також знайти багато різноманітної інформації щодо підтримки психічного здоров'я.

Важливо розуміти, що психічне здоров'я впливає на загальний стан людини, її продуктивність, взаємовідносини та якість життя. Тому, кожен повинен приділяти час і увагу своєму ментальному благополуччю для досягнення успіху та гармонії у різних сферах життя.

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я