Національний тиждень читання. Тиждень  поезії  2024: «Ріки незмінно течуть додому»

Батьківська категорія: Новини

Шановні друзі! Команда Українського інституту книги анонсує проведення всеукраїнської інформаційно-просвітницької акції «Національний тиждень читання. Тиждень поезії», який відбудеться з 16 по 24 березня 2024 р., що включає дату святкування Всесвітнього дня поезії (21 березня). Тиждень поезії в Україні відбудеться вперше, і, ми вважаємо, що це гарна можливість відзначити роль поетів і поетичного слова в культурі, особливо під час війни, адже поезія як форма літератури реагує на події найпершою. 

Тема тижня поезії 2024 – ДІМ. Гаслом став рядок із вірша сучасної української поетки Ірини Шувалової – «Ріки незмінно течуть додому».

Поняття «дім» для кожного українця і українки набуло щемкого й навіть сакрального значення. Дім для нас тепер про повертання і чекання, про безумовну віру в тих, хто за цей дім бореться. Дім – це світло, котре гріє, навіть, коли вас розділяють тисячі кілометрів. Дім – це чуття себе частиною чогось більшого, частиною родини. Дім – це Україна.

Із огляду на зазначене, запрошуємо всіх охочих долучитися до читацького поетичного марафону «Повертаюсь до рідного дому».

Умови участі в читацькому поетичному марафоні.

Для участі в поетичному марафоні потрібно зняти горизонтальне  відео, на якому учасник читає улюблену  поезію або уривок із неї, в якій розкривається тема рідного дому, що є актуальною для українського читача в умовах війни.

Читати може як сам учасник, так разом із друзями, батьками, одногрупниками, викладачами тощо.

У тексті обов’язково треба вказати інформацію про поезію: назва вірша  та його автор, ім’я та прізвище читця/читців (студентам зазначити групу, працівникам - посаду).

Долучайтеся до Акції, діліться Вашими поетичними читацькими вподобаннями у соціальних мережах під хештегом #тижденьпоезії2024. 

Ми віримо, що поезія має силу підтримати людей, а обрана тематика акції безумовно відгукнеться багатьом.

Під час війни ми ще більше повинні з вами говорити і читати українською, відкривати все нові і нові імена. Поезія  також наближає Перемогу!

Будьмо своїми! Читаймо разом!

 

Наталія МАТВІЄНКО, бібліотекар

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я