Зустріч із працівником ювенальної превенції

Батьківська категорія: Новини

Метою правового та превентивного виховання є створення умов для формування особистості громадянина України, якому притаманні правова культура, усвідомлені цінності свободи, прав людини, відповідальність, готовність до компетентної участі у громадському житті.

06 березня  2024 року відбулася зустріч студентів I та II курсів із інспектором сектору ювенальної превенції Сумського районного управління поліції ГУНП в Сумській області Тетяною КРИНИЦЬКОЮ.

 

При зустрічі було наголошено на важливості розуміння підлітками, що саме вони несуть юридичну відповідальність за здійснення правопорушень.  Адже серед підлітків поширена думка, що до повноліття за їх проступки  відповідають батьки. Але, насправді, це твердження є помилковим. Законодавство передбачає конкретні випадки, коли починається юридична відповідальність неповнолітніх із 16 років, а за вчинення деяких кримінальних злочинів і з 14 років.

Розмова йшла про види правопорушень, які часто трапляються у студентському середовищі та в громадських місцях, про правила безпечного поводження в інтернеті, зосередилися на видах відповідальності неповнолітніх та, залежно від виду правопорушення,  їхніх батьків. Особливу увагу приділено темі булінгу та  кібербулінгу в сучасному суспільстві.

Такі зустрічі створюють фундамент для формування в суспільстві нульової толерантності до насильства. Можливість обговорити проблему та проаналізувати негативні чинники, що її зумовлюють, дає великий превентивний ефект. Студенти отримали кваліфіковані відповіді на запитання.

Оксана КОЛЕСНИК, заступник директора з виховної роботи

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я