Зустріч у межах проєкту «Завжди поруч» «Емоційне вигорання – як розпізнати і подолати?»

Батьківська категорія: Новини

Питання емоційного вигорання, пов'язаного з професійною педагогічною діяльністю, не лише залишається актуальним, але й ставить нові виклики. Ця проблема набуває все більшої актуальності у сфері освіти, де педагоги постійно зіштовхуються з великим навантаженням і стресом.

Саме на обговорення причин та пошук шляхів подолання зазначеного  явища і  була спрямована зустріч з викладачами музичних дисциплін «Емоційне вигорання – як впізнати і подолати?», яка проходила 29 лютого 2024 року.

Практичний психолог Оксана ХОМИШЕНКО ознайомила присутніх з типовими ознаками емоційного вигорання та причинами його виникнення, надала поради щодо того, як уникати перевантаження, зберігати емоційний баланс у роботі.

За допомогою тесту на визначення професійного вигорання, викладачі змогли оцінити ступінь вираженості ознак виснаження та зробити відповідні висновки.

Виконання вправи «Моя сила» нагадало педагогам про їхні внутрішні і зовнішні ресурси, які можуть бути використані для підтримки себе в складні часи.

Наприкінці зустрічі практичний психолог зауважила, що емоційне вигорання є природною реакцією на напруження та перевтому, і цей стан може виникнути у кожної людини, незалежно від соціального статусу чи професії. Для попередження емоційного вигорання важливо навчитися ефективно керувати стресом, відпочивати та зберігати психічне здоров'я. Але якщо самостійно вирішити її не має можливості, то є сенс звернутися по допомогу до фахівців. Разом ці кроки дозволять повернутися до професії та життя з новими силами.

Оксана ХОМИШЕНКО, практичний психолог

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я