Культура спілкування - слова щирого вітання

Батьківська категорія: Новини

Уміння чітко й зрозуміло  висловити свої думки, говорити грамотно,  ввічливо й при цьому привертати увагу своєю промовою, впливати на слухачів - сьогодні своєрідна ознака освіченої і культурної людини.

Цій темі була присвячена виховна година, яку підготували і провели 29 лютого 2024 року студенти 511 групи разом з наставником Оленою СТЕПАНКОВОЮ в межах засідання «Університету культури поведінки».

Ведучі  заходу Криштоп Денис та Харченко Ліза допомогли учасникам засвітити «сонечко доброти» і подарувати  гарний настрій.

 Відомо, що перше враження про людину складається з того, наскільки щиро і привітно вона вітається. Наше враження може бути хибним, але, незважаючи на всю логіку, люди підсвідомо орієнтуються на свої почуття під час привітання. Тому, незалежно від настрою, людині треба вітатися завжди привітно.

Переглянуті відеоролики («Привітання в різних країнах світу», «Правила привітання в Україні», «Дякуй правильно», «Слова прощання») дали можливість присутнім ще раз переконатися, що культура спілкування – дуже важлива частина загальної культури людини.

Мистецтво спілкування - це одна з найважливіших здібностей людини, що піднімає її над усім живим і робить людиною! Цьому мистецтву може навчитися кожен. Доповнюючи задані вислови, студенти створили «Віночок правил спілкування».

Учасники заходу проявили активність при виконанні інтерактивних вправ «Українські прислів’я», «Доповни вираз».

Здатність подякувати людині щиро за допомогу, підтримку чи просто чудово проведений день — те, що можна «прокачати» в собі, що й намагалися зробити здобувачі освіти, виконуючи вправу «Скринька подяки».

 В умовах інформаційної відкритості суспільства і глобалізаційних процесів у мову потрапляє все більше англійських слів та виразів, і це є своєрідним викликом для сучасної української мови. Ведучі Король Євгеній та Кобець Євгенія ознайомили учасників з причинами вживання англіцизмів та, виконуючи інтерактивну вправу, намагалися замінити англіцизми українськими словами.

 Отже, мовна культура кожної людини має стати надійною опорою у вираженні незалежності думки та розвиненості людських почуттів. 

Олена СТЕПАНКОВА, наставник 511гр.

 

 

 

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я