Люблять БАТЬКІВЩИНУ не за те, що вона велика, а за те, що своя

Батьківська категорія: Новини

В умовах військових подій, які відбуваються в нашій країні упродовж останніх років, усе більшої актуальності набуває виховання в молодого покоління почуття патріотизму, відданості загальнодержавній справі та формування активної громадянської позиції. Задля цього з 19 по 22 лютого 2024 року в рамках декади циклової комісії дошкільної педагогіки, психології, соціально-педагогічних дисциплін та окремих методик був проведений патріотичний онлайн квест, організований викладачами Вікторією Олексіївною Таран, Оленою Вікторівною Баль, Світланою Іванівною Бережною.

Квест мав на меті збагатити арсенал майбутніх педагогів знаннями про форми роботи, які вони зможуть використовувати з дітьми, здійснюючи патріотичне виховання в закладах освіти, і став ще однією сходинкою до професійного росту і розвитку здобувачів освіти.

 Беручи участь у роботі квесту, учасники подорожували станціями, на яких вони отримували цікаві завдання. Станції «Гостинна Україна», «Співоча Україна», «Казкова Україна», «Кмітлива Україна» пропонували учасникам завдання, під час виконання яких вони мали можливість перевірити свої знання  української народної спадщини. За кожне правильно виконане завдання учаснику була надана частинка прислів’я. Зібравши всі ці частинки, учасник квесту мав отримати ціле прислів’я  «Люблять батьківщину не за те, що вона велика, а за те, що своя».

На зупинках студенти не лише перевірили та збагатили свої знання, а й повправлялися з інструментами ШІ, що викликало багато позитивних емоцій та вражень. Учасники створювали пам’ятники, афоризми та хайку рідній мові, брали участь у цікавих вікторинах, розгадували кросворди.

Остання зупинка «Творча» зібрала разом не лише учасників квесту, а й студентів 212, 222, 231, 331 групи. Організатори квесту оголосили переможців, якими стали Тягно Вікторія (212 гр.), Дубовик Анна (212 гр.), Довга Ірина (231 гр.), Сеплива Тетяна (222 гр.).

На цьому сюрпризи не закінчилися. Учасники зустрічі переглянули фрагменти занять з патріотичного виховання, які провели студентка 222 групи Іванна Олійник та студентка 331 групи Горбань Марина. Форми роботи з патріотичного виховання, представлені у фрагментах занять, учасники зустрічі зможуть використати у своїй практичній діяльності.

Завершився квест вправою «Хмаринка слів», під час якої учасники склали із запропонованих слів побажання для України. Ця вправа захопила присутніх: побажання та вірші вийшли оригінальні, від щирого серця, написані з любов’ю.

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я