Тренінг «Демократія через дії»

Батьківська категорія: Новини

З 16 по 18 лютого ми, студенти Лебединського педагогічного фахового коледжу імені А.С. Макаренка спеціальності «Соціальна робота», відвідали тренінг «Демократія через дії» у м. Суми, що організувала ГО «Місто Активних Громадян» у межах курсу громадянської освіти «Демократія через дії», що створений Міжнародною фундацією виборчих систем (IFES) у партнерстві з ГО «Боротьба за права».

Під час тренінгу ми детально ознайомилися з темою демократії, прав людини, виборів, різними функціями держави та впливу молоді на хід подій в цій державі. Захід проводився у цікавій взаємодії з іншими учасниками у ході ігор та групових місій. Одним із завдань було організувати власну партію та вибори. Кожна команда, використовуючи різні ідеології, розробляла власні гасла, назви та мету цих партій. Це було дуже весело та цікаво.

Не менш цікавою була й інформація, яку надавали висококомпетентні тренери. Вони на власних прикладах демонстрували правила взаємодії громадян та держави, що допомогло ширше зрозуміти цю інформацію.

Також була дуже цікава рольова гра, де учасники ставали на місце влади або простого суспільства і вирішували питання забруднення водойми. Ми разом дійшли до висновку, що всі суспільні проблеми треба долати разом.

В один із днів ми обговорювали тему прав людини, де, напевно, кожен дізнався, що права людини та громадянина - це не одне й те ж. Також ми усією командою, об'єднавшись у  маленькі підгрупи, перевіряли стан кав'ярні на зручність для людей з інвалідністю, дізнавалися в перехожих людей, що вони знають про права людини та виконували інші, не менш цікаві завдання. 

Ми дякуємо кожному, хто доторкнувся до організації цього чудового тренінгу! Дякуємо й учасникам, бо вони подарували затишок та безліч яскравих емоцій!

Руслан КОХАНОВ,

студент 531 групи

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я