До висот диригентсько-хорової майстерності

Батьківська категорія: Новини

Важливе місце в системі професійної підготовки майбутнього вчителя музичного мистецтва займає цикл диригентсько-хорових дисциплін. Адже специфіка роботи означеного фахівця спрямована на практичне вирішення завдань формування особистості школяра засобами хорового співу.

9 лютого відбулося показове заняття з хорового диригування викладача музичних дисциплін І.М. Павленко зі студенткою 321 групи Альоною Шастун на тему «Засвоєння диригентської схеми 6/8 та робота над творами з даним розміром».

У невимушеній атмосфері взаємоповаги та взаєморозуміння Ірина Миколаївна працювала над розвитком у студентки специфічних для диригентської діяльності здібностей (моторно-м’язових відчуттів, емоційно-вольових якостей, музичного мислення тощо), вивільненням м’язів плечового поясу від скутості; виробленням вільних і плавних рухів цільно-гнучкої руки, необхідних для передачі диригентського жесту legato; розвитком ясних і чітких ліній у диригентському рисунку; показом насиченості руху, а не просто його величини.

Особливий колорит на занятті було привнесено шляхом уміло та продумано підібраного музичного репертуару, що складався з творів українських, зокрема регіональних композиторів. В цілому заняття характеризується продуктивністю, оперативністю та результативністю. У своїй роботі Ірина Миколаївна керується компетентністним, інноваційним, особистісно-орієнтованим та інтегрованим підходами до музичного навчання, що свідчить про високий рівень педагогічної майстерності викладача.

 

Ірина РОЖКО, голова циклової комісії

викладачів музики, співів,

музичного інструменту та спеціальних

музичних дисциплін

з методиками навчання

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я