Мова – це серце народу.

Батьківська категорія: Новини

Мова - краса спілкування,
Мова - як сонце ясне,
Мова - то предків надбання,
Мова - багатство моє…..

Ф. Пантов

Щорічно 9 листопада наша держава святкує День української писемності та мови. Це свято визначає важливість ролі української мови, воно спрямоване не тільки на підтримку рідної мови, її вивчення, розвиток, але й на демонстрацію її багатства і краси. Цього ж дня ми вшановуємо пам'ять святого Преподобного Нестора Літописця.

У бібліотеці нашого коледжу з цієї нагоди організовано книжкову виставку-експозицію «Мова–краса спілкування». До уваги представлені різноманітні книги, навчальні посібники, словники , підручники та періодичні видання, які популяризують українську мову. Для пошуку інших видань даної тематики можна скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

Нетлінним скарбом століть називають національну мову і літературу - скарбом, що передається від покоління до покоління, що об’єднує минуле й прийдешнє. Мова - живий організм, вона розвивається за своїми законами, а тому треба у чистоті берегти цей нетлінний скарб.

“Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову. Ми повинні бути свідомі того, що мовна проблема для нас актуальна і на початку ХХІ століття, і якщо ми не схаменемося, то матимемо дуже невтішну перспективу”, – писала геніальна Ліна Костенко. Ці слова неймовірно влучно формулюють значимість мови як у становленні держави, так і в цілому як неоціненного скарбу народу.

Ми, українці, пишаємося нашою співучою, нашою поетичною, нашою рідною українською мовою. Вчимося правильно говорити, вчимося любити нашу мову і не цуратися її, а допоможе вам у цьому наша книжкова виставка – експозиція «Мова – краса спілкування».

Мета виставки: розширити знання студентів про походження та витоки української мови; ознайомити з постатями відомих історичних осіб, що мали вплив на розвиток української писемності; формувати розуміння того, що українська мова - наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава, виховувати любов до рідної мови, почуття поваги до всього свого, українського, бажання розмовляти рідною мовою.

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я