Година спілкування «Життя – картина, ти - її творець»

Батьківська категорія: Новини

«Пам'ятай! Життя — це дар, великий дар.

І хто його не цінує, той цього дарунка не заслуговує».

(Леонардо да Вінчі)

Здавна людина ставила перед собою багато запитань про сутність і цінності людського життя. Філософи та мислителі намагалися відповісти, для чого людина живе та для чого вона приходить у цей СВІТ… Однак ніхто так і не зміг дати однозначної відповіді на ці питання до наших днів.

Життя нам дано як вищий дар, як універсальна можливість. І тому ми повинні високо цінувати життя, відчувати до нього благоговіння та повагу, розуміти особисту відповідальність за його якість.

02.11.21р. соціальним педагогом коледжу Коваленко С.Л. була проведена година спілкування «Життя – картина, ти - її творець» для студентів-першокурсників. Метою заходу було: навчити здобувачів освіти цінувати власне життя, планувати майбутнє, сприяти формуванню особистої системи цінностей, вміння адекватно реагувати на життєві випробування.

Студенти прослухали притчу про цінність життя людини, переглянули відеосюжети, підняли питання про сенс та основні виміри людського життя.

Під час проведення години спілкування соціальний педагог акцентувала увагу на тому, що життя неповторне й у кожного своє. Людина від природи має певні, притаманні тільки їй обдарування, вона наділена розумом, тому здатна творити свою долю, але для цього потрібно працювати над собою, формувати характер, волю, набувати хороших звичок, різноманітних вмінь і навичок, вдосконалювати дух і тіло, мати активну життєву позицію.

На завершення заходу студенти дійшли висновку, що життя – це найдорожче, що є у людини, тому прожити його потрібно гідно.

Світлана КОВАЛЕНКО,

соціальний педагог

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я