Засідання методичного об'єднання наставників академічних груп «Правова культура як елемент загальної культури суспільства. Шляхи  формування правової культури та правової свідомості здобувачів освіти коледжу».

Батьківська категорія: Новини

 

Правова культура є особливою складовою духовної культури людства, що фіксує досягнення суспільства в розвитку правових феноменів у цілому, розкриває роль правових ідеалів і цінностей, реальних здобутків держави в сфері правоохоронної діяльності. Вона має свої, притаманні лише їй, специфічні властивості та функції, що відрізняють її від інших форм культури завдяки її безпосередньому зв’язку з державою, законодавством, правом.

Тісна взаємодія і взаємозв'язок проявляються між правовою і моральною культурою. У свою чергу, правова культура справляє зворотний вплив на моральну культуру. Вона служить необхідною умовою формування високих моральних якостей громадянина. Знання і розуміння сутності і соціального призначення правових явиш - права, правосуддя, законності, правової відповідальності, непохитна переконаність у необхідності суворого додержання норм права сприяють зміцненню у свідомості людини основних принципів і категорій моралі.

26 жовтня на засіданні методичного об'єднання наставників студентських академічних груп відбулося обговорення питань щодо формування правової  культури здобувачів освіти коледжу.

Досвід роботи реалізації мети правового виховання представив  наставник  431 групи Олександр Степаненко «Особливості формування правової культури студентів».

Наставник 531 групи Олена Степанкова ознайомила з формами роботи позанавчальної діяльності, що  сприяють формування політичної культури «Формування політичної культури студентів як основи громадянської самореалізації».

Соціальний педагог Світлана Коваленко зауважила на особливостях формування в підлітковому віці здобувачів освіти правових уявлень, правової свідомості, правових поглядів «Формування в студентів правової свідомості як сукупність правових уявлень, поглядів, переконань, що визначають ставлення особистості до вимог законів».

Аналітичну інформацію особливостей  роботи з підлітками, схильними до девіантної поведінки презентувала практичний психолог Оксана Хомишенко «Особливості роботи з підлітками, схильними до девіантної поведінки».

Із рекомендованих наставниками та психологічною службою форм роботи визначено, що дієвими є безпосереднє залучення студентства до діяльності органів студентського самоврядування, до проведення ними інформаційно-профілактичної роботи, підтримка молодіжних ініціатив суспільних справ, спільне обговорення різних проблем суспільного, політичного, культурного життя коледжу.  Організація виховних заходів, які сприяють набуттю   правового досвіду студентами, виховання в них непримиренного ставлення до негативних протиправних явищ -  є  активною формою протидії девіантній поведінці здобувача освіти.

Оксана Колесник, заступник директора з виховної роботи

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я