Любов починається з колиски

Батьківська категорія: Новини

«Пізнай свій край, себе, свій рід, свій народ, свою землю – і ти побачиш шлях у життя.

Шлях, на якому найповніше розкриються твої здібності. Ти даси йому продовження,

вторувавши стежину, із тієї стежини Вже рушили у життя твої нащадки.

І скоро вирушиш і ти».

Г. Сковорода

 

Становлення майбутньої особистості не може відбутися без знання свого минулого, свого коріння, роду, без вивчення звичаїв та традицій свого народу. На сучасному етапі розвитку українського суспільства проблема патріотичного виховання є надзвичайно актуальною, оскільки діти забувають своє коріння та історію свого народу. А коли ж слід виховувати любов до Батьківщини, національну гордість, розуміння та співпереживання його історії й культури?

Любов до Батьківщини починається з колиски, відтоді, коли дитина робить перші кроки, пізнаючи світ. Любов до рідної оселі, домівки, до рідного краю починається з маминої пісні, з батькового мудрого слова. Спочатку батьки навчають дитину любові, а потім цю любов дарують дітям педагоги, допомагаючи зростати духовно. Так, обдаровуючи дітей любов’ю, ми, дорослі отримуємо її назад. Любов формується любов’ю.

Досить дієвими у формуванні особистості дитині є народні традиції виховання, можливість пізнавати свій рід, народ, своїх предків. Тому викладачі ЦК дошкільної, соціальної педагогіки, психології та окремих методик орієнтують майбутніх педагогів на народні традиції у вихованні підростаючого покоління, використовуючи сучасні нетрадиційні форми роботи з дітьми.

Так, у рамках декади циклової комісії викладачів дошкільної, соціальної педагогіки, психології та окремих методик викладачем психолого-педагогічних дисциплін Баль О. В. було проведено майстер клас «Любов починається з колиски», в рамках якого студенти спеціальності «Дошкільна освіта» змоделювали заняття для дошкільнят «Подорож живим музеєм».

В ході майстер класу студенти спробували себе у ролі вихователів, а також мали змогу повернутися у дитинство і відчути себе у ролі дітей дошкільного віку.

Подорож живим музеєм почалася з екскурсії до музею народознавства педагогічного коледжу, де «вихователі-студенти» змоделювали оглядове заняття-екскурсію для «студентів-дітей».

Під час подорожі живим музеєм присутні дізналися цікаву інформацію про посуд, рушники, український одяг, послухали колискову пісню, яку лірично виконала студентка 331 групи Гордієнко Ірина.

«Студенти-діти» мали змогу доторкнутися до старовинних речей, посуду, одягу, помилуватися давньою українською вишивкою, послухали розповіді про українські обереги, а також переглянули дефіле українського одягу – стародавнього і сучасного.

На майстер клас була запрошена керівник гуртка «Сувенірна скринька» Лебединського центру позашкільної освіти Лебединської міської ради Сумської області, майстриня Юлія Нездоймишапка, яка навчила студентів виготовляти давній оберіг – підкову, а також розповіла цікаву легенду та багато фактів про рослини, які використовували для прикрашання  українських оберегів.

Даний майстер клас був цікавим для студентів і мав професійне спрямування, адже отримані знання вони зможуть використати під час педагогічної практики та в подальшій професійній діяльності.

О.Баль, викладач дошкільної педагогіки, психології та окремих методик

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я