10 жовтня − День художника України

Батьківська категорія: Новини

Щороку у другу неділю жовтня майстри пензля відзначають День художника України. У цей день, звичайно ж, прийнято говорити про роль образотворчого мистецтва в культурному розвитку всього людства. Цей досконалий і неповторний вид творчості є одним із головних у сучасному світі.

За допомогою своїх робіт художники передають внутрішні переживання, красу і недоліки навколишнього світу, намагаються достукатися до людей, несучи їм свої ідеї. Історія українського живопису дуже багата. Безліч художників України в своїй творчості досягли світового визнання. Вони є майстрами графіки, пластики, абстракції, проявляючи себе у різних напрямках цього мистецтва.

Вишуканий живопис, віртуозна графіка, майстерна пластика − невід’ємна частина національної культури, джерело духовного розвитку і задоволення естетичних потреб українського суспільства. Творчі досягнення художників свідчать про потужний потенціал народу, сприяють створенню позитивного іміджу України у світі.

Напевне немає в світі людей байдужих до мистецтва. З малку ми беремося вимальовувати спершу каракулі, потім свої маленькі шедеври. І тут в хід іде все: крейда, олівець, фломастери, фарби і навіть мамина помада. У дитячому садку дітки творять свої маленькі шедеври під пильним наглядом вихователя, у школі діти вчаться малювати разом із учителем, здобуваючи перші знання з образотворчої грамоти.

І саме напередодні цього дня,  у бібліотеці розгорнулася грандіозна творча виставка – вернісаж «Гармонія світу і кольору». Долучилися до організації цього заходу малюки дитячих садочків «Сосонка», «Калинка», «Ромашка», учні міських шкіл та Лебединського центру позашкільної освіти під керівництвом талановитого наставника Верхової О.І., студенти нашого коледжу, працівники закладу та випускники різних років. Свої таланти демонстрували випускники коледжу Шульга Євгенія та Липовий Віталій, учениця Лебединського центру позашкільної освіти Боженко Анна (14 років), а також  талановиті та креативні студенти нашого коледжу: Матвієнко Владислав (111 група), який представив на вернісажі 12 своїх майстерних робіт, Удовиченко Марія та Удовиченко Дарина (221 група), Шарапова Анастасія (131 група), Громовий Дмитро (142 група). Представила свої роботи на виставці і наша колега Матвієнко Н.А. Усі художні роботи мали великий успіх на вернісажі.  На ній знайшли своє місце натюрморти, пейзажі, портрети, тематичні композиції у техніках графіка та живопис. А яка ж творча виставка без відвідувачів! Цього разу до нас завітали студенти 111 групи разом із викладачем Венгеровським Я.С. Дякуємо всім за творчу співпрацю.

Сучасне українське образотворче мистецтво – це важлива складова культури нашої держави, що сприяє примноженню духовних цінностей, формуванню світогляду особистості та консолідації суспільства.

Запрошуємо усіх бажаючих відвідати бібліотеку, помилуватися чудовими неповторними роботами наших юних  талантів.

Виставка ще діятиме два дні, чекаємо Вас у читальній залі, не прогавте чудову нагоду насолодитися прекрасним.

Ірина МІРОНОВА, бібліотекар

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я