Адаптація студентів першого курсу до навчання у коледжі

Батьківська категорія: Новини

Проблема адаптації особистості до нових умов життя є надзвичайно актуальною. Вступаючи до коледжу, студент зустрічається з новими умовами, на прийняття яких потрібні певний час та бажання самого студента. Має пройти процес адаптації до цих умов, під час якого відбудеться налагодження міжособистісних стосунків з одногрупниками та викладачами, пристосування студента до вимог навчального процесу та прийняття нового соціального статусу. Пристосування до цих умов відіграє важливе значення в освітньому житті студента та в особистому становленні особистості.

Особливу увагу соціально-психологічній адаптації першокурсників приділяє психологічна служба коледжу. Протягом вересня-жовтня практичним психологом та соціальним педагогом проводяться серії зустрічей з студентами нового набору та їх наставниками.

Під час занять першокурсники знайомляться один з одним, вчаться досягати оптимального рівня психологічної сумісності в колективі, усвідомлювати свою роль та функції в групі; вибудовували стратегії ефективної командної взаємодії; знаходити спільні або відмінні інтереси серед учасників групи для покращення взаємостосунків.

Психологічна служба коледжу

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я