Перший урок педагогіки

Батьківська категорія: Новини

Найбільше і найдорожче добро в кожного

народу — це його мова, ота жива схованка

людського духу, його багата скарбниця, в

яку народ складає і своє давне життя, і свої

сподівання, розум, досвід, почування.

Панас Мирний

1 вересня 2021 року в КЗСОР «Лебединський педагогічний фаховий коледж імені А. С. Макаренка» для студентів-першокурсників, які поповнили лави майбутніх педагогів, викладачами циклової комісії дошкільної, соціальної педагогіки, психології та окремих методик В. Таран, С. Бережною, О. Баль, був проведений перший урок педагогіки «Мова – душа вільної і незалежної України».

Захід проводився у формі телепередачі «Говорить Україна». Ведучими були студентка 241 групи Удовиченко Дарина та студентка 221 групи Удовиченко Марія. Експертами в студії виступали студентка 241 групи Статкевич Анастасія та студентки 221 групи Дорошенко Юлія і Ліщук Анастасія.

 

В ході заходу присутні мали можливість послухати цікаву легенду про виникнення України, а також познайомилися з інформацією експерта-фольклориста, який повідомив про різні точки зору науковців щодо походження назви нашої держави.

Студентам було продемонстровано відео про нелегкий шлях України до своєї незалежності. Пам'ять героїв, які віддали своє життя в боротьбі за незалежність нашої держави було вшановано хвилиною мовчання.

Ведучі Удовиченко Дарина та Удовиченко Марія в ході цікавого діалогу із студентами-першокурсниками, розширили та поглибили їхні знання про досягнення України в науці, техніці, спорті, мистецтві протягом 30 років її незалежності. Студенти пригадали імена відомих спортсменів, космонавтів, музикантів тощо.

 

Мова – це душа народу, це найцінніший його скарб. Допоки жива мова, буде жива нація. Вільна та незалежна Україна має свій неоціненний скарб – рідну українську мову. Отож червоною ниткою протягом заходу простежувалась думка про цінність і важливість української мови для формування національної свідомості підростаючого покоління.

Присутні мали можливість послухати чудову легенду про українську мову, яку лірично розповіла Удовиченко Дарина, а також послухали пісню про рідну мову, яку виконала студентка 321 групи Барашева Аліна.

 

Відомо, що наша Україна славиться не лише своїми чудовими піснями, але й гарними танцями. Отож, присутні на заході студенти та викладачі коледжу мали можливість помилуватися українським танцем, який підготувала студентка 221 групи Журавльова Аліна.

 

Студентка 221 групи Ліщук Анастасія, яка виступала в ролі експерта-фольклориста, провела з залом цікаву гру «Ідентифікуй слово», в ході якої вона називала слова-пристосуванці, а присутні виправляєте їх значення.

 

Позитивні емоції викликала у присутніх вікторина, яку провела з залом Удовиченко Марія. В ході вікторини студенти розширили свої знання про особливості  і неповторність української мови.

Завершився перший урок педагогіки виступом студентки 241 групи Склярової Марини та студентів 241 і 221 групи, а також піснею яку виконала студентка 321 групи Дружиніна Дар’я.

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я