Психолого-педагогічний консиліум «Адаптація студентів нового набору до освітнього процесу педагогічного коледжу»

Батьківська категорія: Новини

Однією з найважливіших передумов успішної навчальної діяльності першокурсників є їх своєчасна адаптація до нових умов навчання у коледжі, що розглядається як початковий етап включення їх в професійне співтовариство.

Протягом вересня-листопада 2019 року в коледжі здійснювалась робота, спрямована на вивчення адаптації першокурсників.

19 листопада відбулося засідання психолого-педагогічного консиліуму, в ході якого адміністрація закладу, психологічна служба, медичний працівник, наставники груп та викладачі-предметники обговорили питання, пов’язані з адаптацією студентів-першокурсників до умов освітнього середовища педагогічного коледжу.

Робота консиліуму проходила в атмосфері співпраці та конструктивного обговорення проблем, які виникають у студентів в процесі адаптації.

В ході консиліуму психологічна служба закладу представила результати психодіагностичного дослідження першокурсників, ознайомила педагогів з виявленими труднощами та проблемами, які пов’язані з адаптацією студентів.

Наставники груп перших курсів познайомили присутніх з характеристикою кожної студентської групи, звернули увагу на окремих студентів, що мають певні труднощі (навчальні, соціальні) в процесі адаптації та студентів, які демонструють свої перші успіхи в навчальній та поза навчальній діяльності.

Педагоги, що викладають навчальні дисципліни на перших курсах, акцентували увагу на складнощах, які відчувають студенти при переході з школи до коледжу, а також поділилися системою роботи з першокурсниками, яка сприяє підвищенню мотивації до навчання та формуванню ґрунтовних знань.

Учасниками консиліуму були вироблені рекомендації для психологічної служби коледжу, наставників груп, викладачів-предметників, які допоможуть студентам-першокурсникам успішно адаптуватися і оволодівати майбутньою професією в стінах коледжу.

В ході консиліуму присутні дійшли до висновку, що проблеми, пов’язані з адаптацією студентів, будуть вирішені завдяки тісній співпраці адміністрації, психологічної служби, наставників груп, педагогів та батьків студентів-першокурсників.

О. Баль

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я