Бібліотека та молодь – крок у майбутнє

Батьківська категорія: Новини

Інновації в системі освіти, які обумовлені підвищенням ролі знань та інформатизацією суспільства, визначають нову стратегію розвитку освітніх бібліотек. Зміна значення бібліотеки у структурі вищого навчального закладу перетворює її із допоміжної у рівноцінну з іншими складову, діяльність якої чинить істотний вплив на всі напрямки діяльності освітнього закладу. У цих умовах зростає значення бібліотеки в освітньому процесі, задоволенні інформаційних потреб студентів, викладачів. Становлення бібліотеки як інформаційного центру вищого навчального закладу передбачає здійснення різноманітних заходів з формування у користувачів певного образу бібліотеки.

 

Упродовж багатьох років доброю традицією стало проведення декад циклових комісій.

З 22.04 по 26.04.2019 року проходила Декада бібліотеки, мета якої:

бібліотека відкрита для студентів; надавати вільний доступ до інформаційних ресурсів всім, хто потребує цього; співпраця з наставниками груп, залучення груп до участі у виховних заходах; створення умов для творчого розвитку особистості; сприяння розвитку у  студентів соціальних та естетичних навичок, інтересу до літератури та  мистецтва, навчання їх користуватися бібліотечними ресурсами та послугами.

У рамках декади були  проведені бібліографічні огляди «Хочу все знати: огляд енциклопедій для школярів» та створений рекомендаційний список статей «Нова українська школа – новий зміст освіти». Увесь цей матеріал ви зможете знайти на блозі бібліотеки.

Бібліографічний огляд – це зв’язна, послідовна розповідь про твори друку та інші інформаційні носії,одна з найбільш дієвих і популярних форм пропаганди літератури. Він сприяє підвищенню знань, культурного рівня і творчого потенціалу людини.

Рекомендаційні списки є важливим засобом інформації про літературу наявну у фонді. Вони складаються для конкретних груп читачів з певної тематики.

Провідне місце у структурі бібліотечно-інформаційної діяльності займає виставкова робота. Саме книжкова виставка є засобом розкриття інформаційних ресурсів книгозбірні, її візитною карткою, відображаючи стиль бібліотеки і творчі можливості персоналу.

У рамках декади в бібліотеці були створені креативні, змістовні, актуальні книжкові виставки: виставка – буккросинг «Література як мікстура», виставка - хоббі «Великодня веселка», виставка - пам’ять «Чорнобиль…Трагедія…Пам’ять… ».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Дієвими і актуальними стали у бібліотеці віртуальні виставки, які ми розмітили на блозі бібліотеки: «Шекспір як видатний англійський драматург» (455 років від дня народження), «Бібліотеки і суспільство: рух у часі та просторі», NON – STOP акція « Будь у тренді – читай українське».

З метою привернення уваги до книги, читання, бібліотеки, популяризації послуг, залучення нових користувачів, у бібліотеці нашого коледжу разом із 121 і 221 групами, наставники Людмила Григорівна Шамрай і Ольга Миколаївна Харченко, був проведений флешмоб під назвою «Молодь об’єднує книга!».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Під час проведення цього масового заходу студенти провели бліц – опитування « Бібліотека – сучасна, креативна, твоя!»

 

 

 

Бібліотека завжди у своїй роботі застосовує різні методи впливу на користувача, щоб ці методи були дієвими, сучасними, актуальними і розкривали творчий потенціал працівників. Цього разу ми разом із 121 і 221 групами організували бібліофотосушку «Відчуй радість читання».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я