Психологічні підказки майбутнім учасникам ЗНО:

Батьківська категорія: Пробне ЗНО-2021

- Позбутися хвилювання у перші хвилини тестування допоможе глибоке дихання: зробіть вдих, потім повільний видих, уявляючи при цьому, що вдихаєте цілющий кисень, енергію, а видихаєте хвилювання, невпевненість.

- Запорукою підтримання інтелектуальної форми є гарна фізична форма, тому займайся фізкультурою.

- Перш, ніж починати роботу, треба усвідомити, що саме ти повинен зробити, скільки це має забрати часу, визначити порядок роботи.

- Плануючи графік роботи, пам'ятай, що найвища продуктивність праці настає через 20—30 хв. після початку роботи.    Найскладніші завдання доцільно виконувати саме тоді. Простіші й цікавіші – наприкінці. Проте, якщо тобі важко, починай роботу з цікавішого.

- Починай роботу, відпочивши. Найкращий відпочинок – 1,5-2 год. сну або прогулянка, спорт, допомога батькам по господарству.

- Першу годину можна працювати без перерви, а далі необхідно робити 5-10-хвилинні перерви через кожні 40-50 хв. напруженої роботи, під час яких можна виконувати фізичні вправи.

- Якщо якесь завдання не можеш виконати одразу, не розгублюйся – спробуй повторити через якийсь час.

- Пам'ятай: перемога не завжди приходить до найсильнішого чи найспритнішого, але рано чи пізно вона приходить до того, хто вірить у себе.

 

Іспити, як і більшість явищ життя, – явище перехідне. Коли вони закінчуються, з'являється відчуття свободи, забуваються сльози, нервування, повертається спокійний сон. Але ж можна скласти іспит і з меншими втратами для власного здоров'я, отримати добрі оцінки й чекати наступного іспиту без страху та безсонних ночей.

Декілька практичних порад психологів учасникам

зовнішнього незалежного оцінювання:

  • У будь-якому професійно підготовленому тесті чимало завдань, з якими ви просто не повинні впоратися, і це заплановано, оскільки тест надлишковий. Більше того, ніхто не мусить виконати всі 100% завдань! Тому немає ніякого сенсу витрачати емоційну енергію на передчасну досаду.
  • Навіть якщо вам здається, що допустили багато помилок і просто завалили тест, пам’ятайте, що дуже часто таке відчуття є помилковим: при порівнянні ваших результатів з іншими може з’ясуватись, що інші допустили ще більше помилок. У підсумку ви можете одержати якщо не найвищий, то цілком пристойний бал.
  • Якщо ви хочете стати класним тестовим бійцем, учіться не тільки наносити удари, але й тримати їх.
Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я