Чорнобиль не має минулого

Батьківська категорія: Новини

В історії нашого народу чимало скорботних дат, спогад про які пронизує серце гострим болем. Одна з них – 26 квітня 1986 року.  Саме в цей день сталась найбільша трагедія не тільки України, а й усього людства – вибух на Чорнобильській АЕС.

Ця трагедія забрала життя багатьох людей, завдала шкоди здоров’ю мільйонів українців. Її наслідки ще відчуватимуть на собі майбутні покоління. Вона вважається найжахливішою катастрофою в історії людства.

26 квітня 2024 року члени студентського наукового екологічного товариства разом з викладачем природничих дисциплін Наталією ШАМ провели засідання круглого столу «Чорнобиль не має минулого».

Ведучі засідання Петренко Анастасія та Ярошенко Анастасія  розповіли присутнім про події того страшного дня та відвагу  простих людей, які в екстремальних умовах стали героями.   Пам'ять  загиблих у тій трагедії  вшанували хвилиною мовчання.

Під час засідання  звучали поетичні рядки у виконанні Петренко Анастасії, було продемонстровано відеоролики про Чорнобильську катастрофу.

Члени наукового екологічного товариства проявили активність при обговоренні таких питань: «Чи можна було уникнути Чорнобильської аварії?», «Чи є, на вашу думку, на сьогодні альтернатива ядерній енергетиці? Яка саме?». Брали активну участь у інтелектуальній вікторині «Що ви знаєте про Чорнобиль?».

Проходять роки після аварії на ЧАЕС, а біль не вщухає, тривога не покидає людей, пов’язаних зі скорботним часом ядерного апокаліпсиса. Чорнобиль – це історія. Ми повинні не тільки пам’ятати  про це, але й робити все для того, щоб трагедія не повторилася.  

 

Наталія ШАМ,

викладач природничих дисциплін

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я