Випускники

Батьківська категорія: Викладачі

Кажуть, що вчитель – це пророк, який несе світло людям і веде націю у  майбутнє. Особливу гордість нашого училища становлять його випускники. Мабуть, немає жодного куточка нашої рідної України, та й не тільки України, де б не було  наших вихованців. Вони працюють у дошкільних навчальних закладах, різних типах загальноосвітніх шкіл, районних, міських та обласних відділах освіти, відділах внутрішніх справ, державних установах. Вони – науковці і професори, етнографи і фольклористи, письменники і артисти, державні діячі.

Зі стін училища вийшли видатні організатори системи освіти: заступник Міністра УРСР  В.М. Курило, заступник Міністерства освіти УРСР О.А. Сай, начальник управління Міністерства освіти СРСР І.І. Дрига,  В.І. Даниленко – працівник Міністерства освіти України.

Ми поправу пишаємось усіма випускниками, які у роки Великої Вітчизняної війни склали свій найсуворіший екзамен у житті – екзамен на вірність Батьківщині. Це генерал-лейтенант П.О. Олійник, підполковник В.І. Короленко, військовий льотчик М. П. Камчатний,  випускники М.П. Галицька, В.А. Голіус, Ф.К. Устименко, В.М. Борисенко, І.О. Удовиченко, П.Г. Рудик, М.Д. Клюс і багато інших.

Серед наших випускників є відомі на всю  Україну письменники, журналісти. МиколаВороненко, випускник 1962 року, був кореспондентом  РАТАУ, головним редактором Сумського обласного радіомовлення.

Василь Довжик – випускник 1962 року, артист (знімався у фільмі «Соняшники» та інших),   ведучий циклу радіопередач, заслужений діяч культури, письменник, автор збірок для дітей молодшого шкільного віку «Поїхала  школа». Володимир Мордань випустив збірки поезії «На рушнику зорі», «Калиновий вогонь». Віктор Скакун  своїми творами вчить молоде покоління мудрості, толерантності, доброти, щедрості (збірки «Зелений дощ» та книга гумору і сатири «Чому сумні слони»).

Салко І. Д. -  заслужений діяч культури, народний художник України, випускник 1962 року. Пишається наше училище і  випускницею, викладачем училища Марією Кулішенко. Протягом 1995 – 2008 роки вона випустила збірки : «Пам’ять», «Осінній передзвін»,  «Бабусина корзина», «Жіночі таємниці», «Життя з присмаком полину»  та інші.

Частим гостем училища є Шумило М.Є. – генерал, доктор юридичних наук, професор, проректор з навчальної роботи Національної академії Служби безпеки України.

В усі роки  викладачі училища формували вчителя, вихователя, який здатний розвивати особистість дитини, зорієнтований на професійний саморозвиток і готовий працювати творчо в закладах освіти різного типу.  Це кавалер ордена «Знак Пошани» Г. Ю. Любченко, заступник директора з навчальної роботи М.П. Малюта, завідуючі відділеннями Т. І. Капран, Г. А. Сахно, В. Д. Касьян.  Поправу гордиться наше училище і своїми викладачами, які в різні роки вилетіли з рідних стін, щоб, набравшись досвіду, повернутися в своє училище і сіяти розумне, добре, вічне. Це викладачі-методисти Новак В.І., Корсун М.П., Калюжна К.П., Віштал Г.І. Дученко В.В., Зеленська В.Ф., Радчук В.М. ,Ворона А.М., Кіріна-Радчук В.М., Мандрико Т.В., Ковалівнич В.М., Артеменко Л.В., Кубрак В.І. Шкурко Т. П.  Старші викладачі: Кужель Т.В., Зеленська Г.М., Костенко В.П., Петриченко М. П, Мозгова Є.П., Мандрико Т.В.

Багато випускників працювали і працюють керівниками відділів освіти та навчальних закладів: О.І. Митник,   В. Г. Безкровний, А. Ф. Попов, Д. П. Смітія, К. І. Федорченко, Л.С. Савочкіна,  Г. І. Щербак,  В. І. Римар, Н.В. Гулак, Г.О. Ромась, І.М. Ворона, С. Г. Підвезько, О.М. Колєсник, Л.О. Химич, Л. М. Пасько, Н.І. Таран.

Випускницею нашого училища у 1940 році була Варвара Тимофіївна Ющенко – мати  Президента України Віктора Андрійовича Ющенка, яка навчалася заочно і писала про це у своїй автобіографії.

Училище живе і працює у тісній творчій і методичній співдружності з усіма педагогічними колективами нашого міста, де працює 80% наших випускників. Колись вони вчились у нас, а зараз студентська юнь навчається у них. Це вчителі-методисти  Макаренко Г.Я., Мірошниченко Н.М. (ЗОШ І-ІІІ ст.  № 6); Резніченко Н.І. (ЗОШ І-ІІ ст. № 4); Ткаченко П.І. (ЗОШ І-ІІІ ст. № 5); Вакуленко С.В. (ЗОШ І-ІІІ ст. № 7); Ворона І.М., Древаль М.О., Гусак Г.І. (школа-інтернат для глухих дітей);

Мають звання «Старший вчитель» Хворостина Н.О., Тимошенко І.М., Півень М.С. (ЗОШ І-ІІІ № 1); Підвезько С.Г. (ЗОШ І-ІІ № 2); Дейнека Л.М., Юхименко Г.М., Химич Л.О. (ЗОШ І-ІІІ № 3); Ткаль С.М.(ЗОШ І-ІІІ № 6);  Ховрат К.А., Бендюг А.І. (ЗОШ І-ІІІ № 7).

Випускники училища працюють в особистісно зорієнтованому освітньому середовищі, втілюючи в свою роботу різні технології практичної діяльності педагогів. Найголовнішою проблемою їх компетентної діяльності є пошук різних моделей інтеграції науково-предметних, методичних і, власне, особистісно зорієнтованих компонентів діяльності. Вони переможці  обласного конкурсу «Учитель року» різних років: Вакуленко С.В., Підвезько О.Є., О. Орленко, І.М. Тимошенко; лауреати  конкурсу «Золоте серце»: С.О. Федірко, В.В. Гримайло, А.Б. Зінченко, Бендюг А.І.

Лист випускника

Доброго дня.

Цього року я відпочивала з сином у Миргороді і зустріла... Кварту Саню. Ми обійнялися, говорили, співали разом, ми з сином прийшли на його концерт увечері, і я зрозуміла - Спільнота Лебединського педучилища нескорима... Ми можемо де завгодно їздити, жити, працювати, подорожувати... Але ті роки, що минули у педучилищі, ні для кого даром не минуться.

Зайшовши на сайт, я неабияк втішилася з того, що Магаляс Ольга Миколаївна досі працює в училищі, надто  - на адміністративній посаді. Саме вона була нашим куратором, я їй дуже вдячна за все. 116-146 група... перша, що вступала на 3 курс до Сум...

Ще моя бабуся вчилася в цьому педучилиці в одній групі із Луніним. Так, саме із тим Луніним, якого безліч років боялося все училище і принишкало при його появі :-))

Наразі немає на цьому світі бабусі, але я вірю у те, що спільнота Лебединського педучилища - це на все життя. Це - діагноз у найкращому розумінні цього слова. Я неабияк вдячна тодішньому директору Луніну, завучу Касьяну, Магаляс як куратору, Гасенко Л.І. як вчителю музики та життя... Бо та наука, що її ми отримали за студентських років, - з нами на все життя. Це була наука не лише з педагогіки, психології, музики тощо... Це - наука життя. Життя, любові, дружби й людяності.

Наразі я працюю на одному з центральних телеканалів України. Цьому завдячую Зеленській Галині Михайлівні, Камчатна - особливий привіт )) Саме вона казала "Я та Олена розуміємо, що сторона цього трикутника становить....." :-)) Її близнюків я запам"ятаю на все життя))) Льоша та Ваня))) Вчителю російської мови та літератури Надії Миколаївні...

Дуже часто згадую роки, проведені у педучилищі. За все - неабияк вдячна. Усе, що я маю найголовнішого у житті, - звідси. Нехай вам усім ведеться! Низький уклін.


 

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я