Музичний світ поетичного слова

Батьківська категорія: Новини

Музика об’єднує моральну, емоційну 

і естетичну сфери людини. Музика – це мова

почуттів. (Василь Сухомлинський)

3 квітня 2024 року в межах декади циклової комісії викладачів музичних та хореографічних дисциплін був проведений мистецький захід «Музичний світ поетичного слова». Здобувачі освіти стали учасниками святкового дійства, яке пройшло в творчій, теплій атмосфері, долучившись до музичного мистецтва та художнього поетичного слова.

Викладачі   музичних та хореографічних дисциплін Надія Деменко, Алла Ісламова, Людмила Калюжна, Олександр Мірошниченко в процесі творчо-виконавської підготовки навчають здобувачів освіти орієнтуватися в історико-стильових тенденціях та в закономірностях мистецтва, проникати у зміст музичних творів способом емоційно-образного сприйняття-інтерпретації, самовиражатися у музично-виконавській діяльності, осягати художньо-образний зміст музичного твору, адекватно його відтворювати. Супроводи виступів забезпечили концертмейстери Алла Ісламова, Микола Слинко, Роман Деменко, Оксана Ольховик, Ірина Павленко, Олександр Мірошниченко, Валентина Садовнича.

Під час проведення мистецького заходу здобувачі освіти побували у ролі читців, артистів, співаків, режисерів, адже інноваційною парадигмою творчо-виконавської підготовки здобувачів освіти у коледжі є розвиток здатності студента до власної творчості.

Захоплива подорож до скарбниці світової музичної культури, а саме історії створення пісні-романсу, сприяла розвитку в майбутніх вчителів музичного мистецтва обізнаності із мистецькою спадщиною українського народу, оскільки фольклор і творчість вітчизняних митців утілюють ментальні риси національної культури, допомагають відчути її самобутність і красу. Майбутні фахівці  дізналися, що естетико-виховний потенціал української музики полягає у високій духовності та гуманістичній спрямованості її художніх образів, у використанні широкої палітри національно-стильового та жанрового формотворення з опорою професійної музики на фольклор.

Здобувачі освіти дізналися, що співучий український народ відомий і своїми композиторами, які не лише відроджували рідний фольклор, але і створювали чудові пісні, що стали класикою нашої національної музичної культури: Я. Степовий, К. Стеценко, Л. Кауфман, Г. Майборода, В. Верменич та ін.

У мистецькому заході «Музичний світ поетичного слова» брали участь студенти ІІ, ІІІ та ІV курсів. Святковий настрій та творчу атмосферу створили ведучі. Проникливо, захоплююче, вишукано прозвучали у виконанні студентів українські народні пісні, романси.

Отже, творчо-виконавська підготовка здобувачів освіти в коледжі визначає якісно новий рівень професійної підготовки майбутнього вчителя музичного мистецтва,  проявляється в партнерстві та співпраці студент-викладач, здатності до самовираження та самореалізації у професійній діяльності, сприяє ефективній підготовці фахівців, які є носіями національної культури. 

 

Людмила КАЛЮЖНА,

викладач постановки голосу

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я