Досліджуємо суспільство разом

Батьківська категорія: Новини

Саме разом, у тісному партнерстві викладача і студентів 531 групи спеціальності «Соціальна робота» 31 січня 2024 року відбулося показове заняття викладача-методиста Любові Борисівни Білокобильської з навчальної дисципліни «Соціологія». Робота над складною темою «Суспільство як соціальна система» було організовано викладачем як співпраця, діалог, полілог, де студенти вільно висловлюють та відстоюють свою думку, власне бачення суспільних явищ, а викладач продуманою системою запитань спрямовує дискусію. Розвиток ключових компетентностей здобувачів освіти: спілкування державною мовою, уміння вчитися впродовж життя, комунікативна, соціальна та громадянська компетентності, ініціативність, готовність до професійної діяльності були в центрі уваги на занятті, як і виховна його складова: виховання патріота і громадянина.

Заняття проходило в змішаному форматі, коли частина студентів працювала онлайн, і це вимагало неабиякої майстерності викладача у володінні технологіями дистанційного навчання, зокрема, роботи з сервісом Classtime, що збагатило заняття миттєвою візуалізацією рівня розуміння та прогресу у вивченні матеріалу в живому часі.

Попри те, що частина заняття через повітряну тривогу пройшла в укритті, мета була досягнута, робота студентів – активна, творча, спрямована на кінцевий результат, тому заняття Любові Борисівни запам’ятається студентам надовго: «Під час заняття було використано багато різноманітних форм роботи, які зацікавлювали та допомогли краще познайомитися з поняттям суспільства та його особливостями» (Вікторія); «Заняття залишило глибоке враження. Розкриття поняття суспільства, аналіз базових компонентів та типологізації суспільств дозволили краще зрозуміти його складність та еволюцію, зокрема, особливості постіндустріальної ери, і все це було вражаюче висвітлено викладачем» (Богдана); «Під час заняття ми розглядали дуже важливу тему для розуміння механізмів та взаємозв'язків суспільних відносин. Дякуємо Любові Борисівні за високий рівень викладання та застосовані цікаві форми роботи на занятті» (Олександра). Саме такі відгуки свідчать, що соціологію можна вивчати тільки разом.

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я