Ми за гендерну рівність!

Батьківська категорія: Новини

Кожна людина, незалежно від раси, національності, статі, хоче прожити щасливе життя, «бути рівною серед рівних». Це означає самостійно визначити свій життєвий шлях і його пріоритети, самостійно обрати майбутню професію, повністю реалізувати свої таланти та мрії. А що для цього потрібно? Насамперед знати свої права й уміти їх захищати.

31 січня 2024 року студенти-першокурсники коледжу були запрошені на практичне заняття «Ми за гендерну рівність!», під час якого обговорювалися питання подолання стереотипів та дискримінації за ознакою статі,  забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків.

При виконанні вправи «Валіза», студенти, об’єднавшись у дві команди, створювали психологічний портрет жінки та чоловіка.

За допомогою тесту «Якою мірою ви орієнтовані на психологічні відмінності статей?», аргументуючи свою відповідь, визначали відмінності між чоловіками і жінками,.

Під час виконання вправи «Розвінчання міфів» представник команди, зачитуючи картки із поширеними стереотипними уявленнями про жінок і чоловіків, підтверджував чи спростовував міф.

Цікавим для студентів був тест «Розподіл домашньої праці», де вони дійшли висновку, що у сім’ї обов’язки між чоловіком та дружиною повинні бути розподілені на основі взаємних домовленостей та рівноправ’я.

Світлана КОВАЛЕНКО,

соціальний педагог

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я