Від героїв Крут до героїв сьогодення

Батьківська категорія: Новини

Борітеся – поборете!

Вам Бог помагає!

За вас правда, за вас слава

І воля святая!

Тарас Шевченко

Більше ста років відділяє нас від події, що відбулася  біля невеличкої станції Крути на Чернігівщині 29 січня 1918 року. Але невмируща пам’ять про неї живе в душі українського народу, ятрить наше серце. У цей день українські юнаки у нерівному бою віддали своє життя, але відстояли честь України...

Крути – одна з трагічних і водночас легендарних сторінок в історії українських визвольних змагань 1917-1921 років. Тоді українські вояки й добровольці біля залізничної станції Крути затримали наступ більшовиків на Київ. У той час в Бресті тривали переговори між Українською Народною Республікою та країнами Четвертного союзу щодо мирного договору. 9 лютого 1918 року його підписали. Цей документ визнав незалежність Української Народної Республіки і став підставою для надання військової допомоги Україні у відбитті російської агресії.

Цей бій для українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність, прикладом боротьби проти чисельного ворога для сучасних захисників України. Подвиг українських юнаків під Крутами, що своєю кров’ю окропили святу землю в боротьбі за волю України, навічно залишиться в історії як символ національної честі.

З метою вшанування пам’яті героїв, 29 січня студенти 121 групи підготували та провели захід «Від героїв Крут до героїв сьогодення». Ведучі Ярошенко Анастасія та Петренко Анастасія розповіли студентській аудиторії про подвиг українських студентів та гімназистів, героїзм і самопожертва яких викликає болючі аналогії з сьогоденням.

Не залишили байдужими присутніх вірші, які продекламували Павлюченко Ірина, Савчук Анна, Радчук Марина, Чирва Ольга, Сула Анастасія та Захарова Катерина.

Пам’ять героїв минулого та сучасності присутні вшанували хвилиною мовчання.

Тетяна Пархоменко, викладач суспільних дисциплін

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я