Освіта в епоху змін: аналіз нових реалій та викликів

Батьківська категорія: Новини

У сучасному світі освіта переживає значущі зміни, які визначають її трансформацію. Ці зміни охоплюють різні аспекти освітнього процесу, від педагогічних методик до організаційних змін у системі. Нові технології, глобалізація та суспільні виклики створюють необхідність адаптації освітніх систем до сучасних умов.  Суттєві зміни відбуваються  у дошкільній освіті і тому важливо обирати нові методи, засоби, технології для навчання майбутніх педагогів.

29 листопада 2023 року на базі КЗ СОР "Лебединський педагогічний фаховий  коледж імені А.С Макаренка" відбулося засідання регіонального круглого столу «Нова освітня реальність: інноваційні зміни у фаховій підготовці вихователя закладу дошкільної освіти»,  який мав на меті розгляд важливих питань, без яких ми не уявляємо сучасного освітнього сьогодення:

  1. Ментальне здоров’я педагога, його вплив на формування особистості

дошкільника.

  1. Диджиталізація освіти: допомагає чи шкодить навчальному процесу?
  2. Готовність майбутніх педагогів до реалізації завдань STREAM-освіти в

умовах сучасного закладу дошкільної освіти.

До участі у роботі круглого столу долучилися 26 осіб із семи педагогічних закладів фахової передвищої освіти Центрального регіону України. Модератором виступила викладач дошкільної педагогіки та окремих методик КЗ СОР "Лебединський педагогічний фаховий  коледж імені А.С Макаренка" Вікторія Олексіївна Таран.

«Обмін досвідом – це важлива спонука до творчої діяльності, професійного зростання та мотивації …» - зазначила директор коледжу Любов Борисівна Білокобильська, звернувшись до учасників із вітальним словом.

Основним доповідачем з проблеми ментального здоров'я педагога була завідувачка  навчально-методичного центру психологічної служби СОІППО Ірина Володимирівна Марухіна, яка була запрошена до участі як гість заходу і справила неабияке враження на слухачів актуальністю теми, високим професіоналізмом і особливою манерою подачі матеріалу.

 В обговоренні виступили Дана Олегівна Сопова (викладач фахового коледжу «Універсум» Київського університету імені Бориса Грінченка) та Галина Миколаївна Духан (викладач КЗ КОР "Богуславський гуманітарний фаховий коледж імені І.С.Нечуя-Левицького"), як поділилися власним практичним досвідом зі збереження та відновлення ментального здоров'я.

Досвідом про використання інформаційних технологій у процесі підготовки майбутніх вихователів ЗДО поділились  Олена Вікторівна Баль (викладач КЗ СОР "Лебединський педагогічний фаховий коледж імені А.С. Макаренка"), Наталія Іванівна Гордійчук (методист КЗ «Бердичівський  педагогічний  фаховий  коледж» ЖОР), Ірина Миколаївна Опанасенко ( викладач  КЗ СОР "Путивльський педагогічний фаховий коледж імені С. В. Руднєва"), Вікторія Михайлівна Дєда (КЗ «Прилуцький гуманітарно-педагогічний фаховий коледж імені Івана Франка» ЧОР).

Учасники круглого столу зробили висновок, що ключовою фігурою є педагог, який повинен уміти формувати міцну внутрішню опору, що дасть змогу протистояти умовам сьогодення і надавати допомогу здобувачам освіти. Також дійшли до єдиної думки, що майбутнє- за диджиталізацією та STREAM-освітою.

Вікторія ТАРАН, викладач дошкільної

педагогіки та окремих методик

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я