Про здоров’я і не тільки

Батьківська категорія: Новини

23 листопада 2023 року студенти 221/321 групи провели відкрите засідання «Університету здоров’я»  для однокурсників. У  камерній актовій залі коледжу була створена атмосфера затишку, зацікавленості та патріотичного піднесення.

Протягом години студенти активно пропрацювали теорію здорового способу життя і долучилися до сеансу арттерапії: відповідали на запитання ведучих в ігрових вправах «Що корисніше» та «Так чи ні?», гуртом танцювали запальну руханку «Добре з тобою», обговорювали рецепти з найкорисніших українських овочів та смакували стравою з печеного буряка,  навчилися складати музичний план дня і слухали багато музики:  світових класиків Вольфганга Моцарта,  Іоганна Баха, Людвига Бетховена, Антоніо Вівальді.

Слухачі дійшли висновку, що арттерапія допомогає людині пізнати себе, аналізувати свої вчинки, що дає можливість досягти гармонії в психічному стані, поліпшити психоемоційний фон. Звернули увагу на великий музикотерапевтичний ефект   української класичної і народної музики, яка увібрала в себе глибокі музичні традиції та неоціненний історичний досвід. Слухаючи колискову перконалися, що традиційні українські народні колискові  це прадавні універсальні музично-словесні обереги як для дітей, так і для дорослих. У них -  утаємничена сила материнської любові, яка боронить від хвороб, нещасть, страху, дає відпочинок і сили для душі і тіла.

Було важливо дізнатися, що спів – один з найкращих способів зняття стресу, бо під час співу в організмі людини виробляються гормони щастя – дофамін, ендорфін, серотонін. Спів допомагає самовиражатись  і розкриває харизму. Заняття співом покращують когнітивні здібності завдяки поліпшенню нейронних зв’язків між лівою та правою півкулями мозку. Це позитивно впливає на пам’ять, здатність до навчання, дрібну моторику, словесно-логічне та невербальне мислення, а також підвищує загальну продуктивність роботи мозку. Спів також об’єднує людей та дає почуття приналежності до колективу. Тому дуже корисно гучно співати хоча б 5 хвилин на добу.

Для виконання хором запропонували українську народну пісню лісових братчиків УПА «Ой, що ж то за шум учинився», Славень ОУН «Зродились ми великої години» ( музика Омеляна Нижанківського, слова Олеся Бабія) та Гімн Європейського Союзу ( «Ода Радості» – музика Людвига ван Бетховена, слова Йоганна Фрідріха Шіллера) в українському перекладі Миколи  Лукаша. Співаючи разом, учасники відчули себе частиною дивовижної нації – співочої, талановитої, гідної кращого життя.

У заключній частині зустрічі слухали пісні війни у виконанні українських гуртів «Антитіла», «Freedom-jazz» та говорили про допомогу ЗСУ, про рівень патріотизму і відданності своїй Батьківщині, необхідність боротьби з московією за території, про культуру та мову. Вшанували хвилиною мовчання пам’ять воїнів, що загинули захищаючи Україну!

У звуках метронома відчули голос війни, а у піснях -  дух сильної нації, що вселяє в нас віру в УКРАЇНУ і ПЕРЕМОГУ!

 

 Надія ДЕМЕНКО, наставник 221/321 групи

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я