Від компетентного викладача до компетентного студента

Батьківська категорія: Новини

28 листопада 2023 року адміністрація коледжу та викладачі циклової комісії дошкільної педагогіки, психології, соціально-педагогічних дисциплін та окремих  методик долучилися до практичного заняття з основ логопедії, яке провела  Фененко Алла Володимирівна із студентами 241 групи спеціальності «Дошкільна освіта».

Заняття, проведене Аллою Володимирівною,  мало на меті поглибити та закріпити знання майбутніх вихователів-логопедів про загальне недорозвинення мовлення дітей дошкільного віку як системне мовленнєве порушення, його види, причини виникнення, особливості та напрямки корекційної роботи. Студенти були залучені до активних форм роботи, які сприяли формуванню інтегральної, загальних та спеціальних компетентностей майбутніх фахівців, викликали зацікавленість темою, прагнення до оволодіння новими знаннями, розширювали педагогічну ерудицію.

Під час виконання інтерактивних вправ «Четвертий зайвий» та «Закінчи речення» студенти актуалізували знання, отримані під час лекційних занять. Особливий інтерес та захоплення викликала ділова гра «Влаштовуємось на роботу», долучившись до якої здобувачі освіти мали можливість, завдяки обраним ролям, відчути себе логопедами, завідувачками ЗДО, методистами. Гра дала можливість усім студентам продемонструвати глибоке володіння теоретичним матеріалом та проявити свою професійну майстерність.

Кожна хвилина заняття була насичена інформативними, змістовними та цікавими формами роботи, що мали цінність для професійної підготовки майбутнього фахівця: це і відео, вдало підібрані викладачем «Про загальне недорозвинення мовлення» та про види роботи з розвитку мовлення дошкільників, і практичне  моделювання фрагментів індивідуальної роботи з дітьми за різними напрямками, і короткі повідомлення самих студентів.

Алла Володимирівна націлювала студентів на практичне застосування знань у майбутній професійній діяльності, постійно наголошувала на актуальності зазначеної  теми у практичній діяльності логопеда.

Під час оцінювання навчальних досягнень викладач залучала студентів до аналізу та самоаналізу, мотивувала оцінки, які майбутні фахівці отримали протягом роботи.

Заняття Алли Володимирівни було проведене на високому професійному рівні і показало, що професійно компетентний та творчий викладач формує особистість  компетентного та творчого професіонала.

 

Олена БАЛЬ, викладач психолого-педагогічних дисциплін

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я