День української писемності та мови

Батьківська категорія: Новини

Мова – важлива ознака національної ідентичності, культури й історії народу. Ліна Костенко наголошує: «Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову. Ми повинні бути свідомі того, що мовна проблема для нас актуальна і на початку ХХІ століття. І якщо ми не схаменемося, то матимемо дуже невтішну перспективу».

27 жовтня все світове українство відзначає День української писемності та мови.

 28 липня 2023 року  Президент України підписав Указ №455/2023, відповідно до якого дата святкування Дня української писемності та мови була перенесена з 9 листопада на 27 жовтня.

За час свого існування українська мова пережила немало утисків та заборон. Але вона вистояла!

І сьогодні, маючи безпрецендентну підтримку за всі роки новітньої історії незалежності, пішла у свій вирішальний контрнаступ.

Кожен, говорячи українською, наближає Перемогу! 

З метою спрощення пошуку джерел з питань мови, бібліотека підготувала  віртуальний перегляд літератури «Єдиний скарб у тебе – рідна мова», який розрахований на широке коло читачів.

Представлені підручники, навчальні посібники, довідкові видання ознайомлять з теоретичним та практичним матеріалом курсу сучасної української мови, з основними лінгводидактичними поняттями методики навчання української мови, розширять ерудицію викладача - словесника, а студентам допоможуть організувати цілеспрямовану самостійну роботу.

Перегляд літератури адресований шанувальникам українського слова та всім небайдужим до долі української мови в Україні.

Любіть, поважайте та вдосконалюйте нашу мову, адже мова, як і Україна, – у нашому серці, і починається вона з кожного з нас.

Перегляд літератури представлений на блозі бібліотеки за посиланням

 

https://lebpedbibl.blogspot.com/

 

Наталія МАТВІЄНКО, бібліотекар

 

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я