Адаптація студентів нового набору

Батьківська категорія: Новини

Адаптація студентів – досить складний процес, який триває протягом усіх років навчання у коледжі, проте  найбільш важливим і проблематичним є період навчання на першому курсі, адже студентові необхідно засвоїти норми поведінки, традиції закладу, увійти до складної системи міжособистісних і групових взаємин, посісти своє місце в житті групи, виявити свої інтереси, навчальні, професійні та творчі можливості, тобто адаптуватися до закладу, групи, майбутньої професії. Тому психологічна служба коледжу бачить свою місію у наданні соціально-психологічної допомоги та підтримки студентам нового набору під час адаптації до навчання.

Студенти-першокурсники разом з наставниками академічних груп були запрошені на серію зустрічей, яку підготувала психологічна служба коледжу.

Метою занять «Адаптація першокурсників» є сприяння психологічній адаптації першокурсників до умов навчання, зокрема: створення умов для знайомства і встановлення емоційних контактів, розвиток навичок спілкування, згуртування колективу, зниження рівня тривожності, формування позитивної спрямованості на майбутнє.

Під час занять здобувачі освіти знайомилися один з одним, обмінювалися  своїми уподобаннями і смаками.

Використання інтерактивних вправ допомогло згуртувати студентську групу, зняти емоційну напругу під час спілкування, самопрезентації першокурсників.

Учасники отримали ресурсне підживлення для подальшого ефективного навчання в коледжі, підвищення рівня внутрішньої мотивації до навчання та професійного самовизначення загалом.

Студенти проявляли активність, зацікавленість і виявили бажання надалі продовжувати цю роботу.

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я