Година психолога у гуртожитку зі студентами 1 курсу «Приємно познайомитися»

Батьківська категорія: Новини

Адаптаційний період першокурсників у гуртожитку - це важливий етап їхнього життя. Студенти, потрапивши  в нове соціальне та освітнє середовище, вперше відчувають себе відокремленими від сім'ї та батьківської підтримки.

Відчуття самотності породжує тривожність і депресію. Нові знайомства, нові стосунки… Ці та інші проблеми стали предметом обговорення під час зустрічі «Приємно познайомитися», до якої студентів, що проживають у гуртожитку, запросила практичний психолог коледжу Оксана ХОМИШЕНКО.

За чашкою духмяного чаю першокурскники ділилися своїми враженнями від перших кроків самостійного життя: обговорювали проблеми, з якими зіткнулися вперше, шукали причини їх виникнення, дискутували щодо шляхів подолання цих проблем ….

Попрацювавши зі студентами, психолог надала їм поради щодо розвитку навичок соціальної взаємодії, управління стресом, покращення організації та управління часом.

Відвідали зустріч і студентки 4 курсу (спеціальності «Початкова освіта») Аліна ЗІНЧЕНКО та Дарина ФЕНЬКО. Дівчатка взяли активну участь у обговоренні та запропонували «новачкам» свою поміч у вирішенні тих чи інших питань.

Адаптаційний період у кожного студента має різний проміжок часу, і важливо вчасно надавати підтримку та ресурси для того, щоб допомогти успішно впоратися з цим викликом. Спілкування з психологом може бути важливим інструментом для підтримки студентів у подоланні труднощів, пов'язаних з періодом адаптації.

 

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я