До змін і прогресу!

Батьківська категорія: Новини

Саме такий умовний девіз міг мати конкурс проєктів навчальних кабінетів, який відбувся в Комунальному закладі Сумської обласної ради «Лебединський педагогічний фаховий коледж імені А.С.Макаренка». В нелегких умовах воєнного стану оголошений адміністрацією коледжу конкурс мав на меті стимулювання діяльності циклових комісій, завідувачів кабінетів щодо вдосконалення навчально-матеріальної бази та забезпечення функціонування кабінетів для організації освітнього процесу та реалізації завдань відповідно до стандартів фахової передвищої освіти та навчальних планів підготовки фахових молодших бакалаврів.

До участі в конкурсі було подано 14 проєктів, що свідчить про прагнення викладачів до вдосконалення, підвищення ролі навчального кабінету в освітньому процесі, мотивацію до використання сучасних інноваційних технологій в навчальній та позанавчальній діяльності.

27 червня відбулося засідання затвердженої наказом по коледжу конкурсної комісії, яка розглянула подані проєкти. Конкурсанти під час презентації ділилися власним розумінням моделі навчального кабінету, де знайшли своє вираження бачення ними формування безпечного, розвивального та спонукального до навчання освітнього простору, реалізації програми навчальної дисципліни через роботу кабінету, підвищення мотивації здобувачів освіти на оволодіння професією, і головне – практична значимість проєкту. Комісії було надзвичайно важко визначити переможців, адже кожен викладач демонстрував результати своїх напрацювань, тривалих роздумів над проєктом та аргументовано обґрунтовував пропозиції щодо покращення діяльності кабінету. І все ж переможці були названі:

Баль Олена Вікторівна, завідувач кабінету, Таран Вікторія Олексіївна, викладач – кабінет дошкільної педагогіки та психології;

Вечерова Наталія Олександрівна – кабінет фітнес-технологій, ритміки та хореографії;

Забуга Олег Володимирович – кабінет предмету «Захист України»;

Рожко Ірина Валеріївна – хоровий клас.

Проєкти саме цих учасників максимально відповідали заявленим у Положенні про проведення конкурсу критеріям оцінювання, вони змогли гранично точно донести свої ідеї та вказати шляхи їх реалізації.

Але як і в кожному конкурсі, всі учасники є переможцями, бо від них теж звучали цінні ідеї щодо підвищення ефективності роботи навчальних кабінетів. Усі пропозиції будуть вивчені адміністрацією коледжу та буде надано методичне та фінансове сприяння в реалізації проєкту.

Конкурс проєктів кабінетів продемонстрував високий рівень готовності педагогів коледжу до змін, спричинених викликами часу, прагнення до удосконалення педагогічної діяльності шляхом творчості, креативності, відповідальності за доручену справу.  

Надія СТЕЦЕНКО,

завідувач навчально-методичного кабінету

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я