МАМО, ТОБІ НИЗЕСЕНЬКО ВКЛОНЮСЬ…

Батьківська категорія: Новини

Сьогодні ці слова з відомої пісні вимовляє чи не кожен українець, віддаючи шану найдорожчій людині.

День МАТЕРІ - день ЛЮБОВІ, день ПАМ'ЯТІ, день ЖИТТЯ, день ВДЯЧНОСТІ, день МОЛИТВИ…. І це далеко не повний асоціативний ряд, «вималюваний» студентами Лебединського педагогічного коледжу, які й  стали ініціаторами творчої зустрічі зі співачкою, народною артисткою України Надією Шестак, з чиїх вуст і звучать ці дивовижні слова

«Мамо, тобі низесенько вклонюсь,

Мамо, на рідні руки нахилюсь.

Мамо, пробач мені щоденний гріх,

Мамо, ти найдорожча за усіх»

 

І ця зустріч відбулася. За сприяння Сумського обласного центру Гуманної Педагогіки 11 травня 2023 року Надія Петрівна Шестак завітала на гостини до коледжу. Щоправда у онлайн-форматі, але, як потім висловлювалися слухачі, це не відчувалося – наскільки теплим, близьким, щирим і відвертим було спілкування.

Студенти – модератори Анна Васюк (ведуча заходу)  і Руслан Коханов ( координатор студії) вміло скерували хід зустрічі, проявивши свої творчо-комунікативні уміння.  А Ольга Дзюба схвильовано, але з великою любов'ю подарувала п. Надії пісню з її репертуару «Сину, ангел мій».

Ця подія надихнула нас, як зазначила директор коледжу Любов Борисівна Білокобильська….

А ось відгук студентки 141 групи Тетяни Головко:

«Під час зустрічі студенти та викладачі нашого коледжу мали честь не лише  поспілкуватися зі співачкою, а й отримати відповіді на запитання, які їх цікавлять. У теплій, щирій атмосфері спілкування  Надія Петрівна поділилася своїм неоціненним досвідом, розповіла про те,  як проходило її дитинство, про тонкощі роботи та розкрила невеличкі секрети закулісся.  Нам неабияк пощастило, адже ми не тільки насолодилися піснею у виконанні Народної артистки, а й змогли пізнати її  як особистість.

Надія Петрівна надзвичайно цікава та багатогранна людина, у якої,    беззаперечно,   є чому повчитися, наприклад, любові до батьків. Те, як вона розповідала про свою маму, вразило мене до глибини душі, адже навіть через екран я відчула цю безмежну любов та теплоту. Сльозинки, які зрадливо текли з моїх очей,  під час цієї розповіді  сказали все замість тисячі слів.  «Любіть і цінуйте своїх батьків, доки вони є », - в один момент  сказала Надія Петрівна, і я тут же зрозуміла важливість цих слів особисто для себе. Окрім цього, артистка розповіла нам про свій нелегкий шлях до мрії, наголосивши на тому, що невдачі тимчасові, і той, хто це зрозуміє, обов’язково досягне бажаного. Ці слова ніби окрилили мене, бо прозвучали дуже своєчасно. Після розповіді Надії Петрівни я зрозуміла, що можу подолати всі перешкоди й досягти мети так, як це зробила вона. Дуже хотілося б їй за це подякувати. Дякую!

Спілкування з Надією Петрівною пройшло надзвичайно цікаво й легко, ніби ми були знайомі все життя. Я взяла для себе дуже багато корисного й використовуватиму ці прості істини  надалі. Сподіваюся, що незабаром побуваю на концерті Народної артистки та знову відчую ту енергію та силу цієї незвичайної жінки».

Не можемо не погодитися з Тетянкою. Адже ще й досі ми відчуваємо відголоски тих емоцій, які нахлинули на нас через важливість проговорених проблем : вшанування батьків, пошуки себе справжнього, любов до рідної землі, віра в ПЕРЕМОГУ.

Тому завершальним акордом була пісня «Браття українці» (https://www.youtube.com/watch?v=KyYx6e6GqOY) , яку в єдиному пориві підхопили всі учасники заходу, створивши потужну енергію віри в щасливе майбутнє рідного народу.

 

Валентина КІРІНА-РАДЧУК, методист коледжу, голова Сумського обласного центру гуманної педагогіки

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я