Тиждень психології «Кожна людина – Всесвіт»

Батьківська категорія: Новини

Щорічно з нагоди Всеукраїнського дня психолога, який відзначається  23 квітня, в коледжі проводиться тиждень психології.

Цьогоріч він пройшов під гаслом «Кожна людина – Всесвіт» з 24 по 28  квітня, де кожен день мав свою тематику.

Понеділок мав назву «День неповторності» і мету - привернути увагу до власної особистості, розвивати почуття індивідуальності, власної значущості тощо. Учасники освітнього процесу мали змогу пройти онлайн-тести: «Визначення свого психотипу», «Визначення рівня щастя», «Дослідження творчої уяви», «Модель стресодолання», що допомогло  визначити свої сильні та слабкі сторони, рівень своєї творчої уяви та ін.

У рамках проєкту «Завжди поруч» практичний психолог  Оксана ХОМИШЕНКО провела зустріч з викладачами коледжу з теми «Я - унікальний». У цей день кожен дізнався про себе багато нового: вивчали форми рук, розглядали відбитки пальців під лупу тощо

 

Вівторок - «День відвертості».

Студенти коледжу мали змогу відверто висловитись на «Паркані побажань та пропозицій» щодо покращення умов навчання в коледжі.

А викладачі   стали учасниками  практичного заняття, яке соціальний педагог Світлана КОВАЛЕНКО провела у  формі «Кола цінностей».

Педагоги поділилися важливими моментами з  власного життя, наголосили на своїх пріоритетах і цінностях: пам'яті, турботи і підтримки рідних, близьких та друзів. Зворотній зв’язок від колег був надзвичайно приємний та душевний!

 

Середа -  «День самопізнання».

Для студентів 111 групи була проведена година спілкування «Творець своєї долі».

Під час заходу студенти обговорювали сутність поняття «ціль», ілюстрували свої цілі прикладами.

Під час вправи «Плани на майбутнє»  студенти визначали власні життєві плани, чого б  хотіли досягнути в житті, обговорювали часовий проміжок реалізації цілей.

 

Четвер - «День спілкування».

Цього дня на кінотренінг «Цирк метеликів» (короткометражна незалежна кінострічка американського режисера Джошуа Вайгеля з Ніком Вуйчичем, Дагом Джонсом і Едуардо Верастегі в головних ролях) були запрошені студенти гуртожитку.

Фільм «Цирк метеликів» - це заклик до доброти та людяності. Як з гидкої
гусениці на світ з'являється прекрасний метелик, так із зневаженої суспільством  людини з інвалідністю  перед світом постає Людина з великої літери. Перегляд фільму мав терапевтичний ефект, адже учасники мали можливість проаналізувати власну життєву ситуацію через головного героя фільму.

 

П’ятниця - «День відкритості та тактовності».

Психологічний тиждень завершився заходом для педагогічних працівників у рамках проєкту «Завжди поруч». На зустрічі обговорювалися поняття «тактовність» та «відкритість», наскільки вони важливі у нашому житті. А вправа-демонстрація «Вплив слова на психологічний стан людини» наочно показала як впливають на людину необдумані слова співрозмовника.

Бібліотекарі коледжу  Наталія МАТВІЄНКО та Ірина МІРОНОВА підготували в читальній залі  книжкову виставку-пораду «Психологія для усіх».

Тиждень психології  сприяв підвищенню психологічної культури всіх учасників освітнього процесу, розумінню самого себе як особистості, усвідомленню свого місця серед людей, формуванню навичок рефлексії, навичок конструктивної взаємодії з навколишнім, розвитку комунікативних здібностей, упевненості в своїх діях.

Психологічна служба коледжу

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я