День пам’яті та примирення

Батьківська категорія: Новини

Щороку 8 травня згідно із Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 – 1945 років» Україна разом із європейською спільнотою відзначає День пам’яті та примирення.

Цьогоріч Україна вдруге зустрічає його в умовах повномасштабної збройної агресії рф, яка супроводжується жахливими воєнними злочинами ...

День пам’яті та примирення – це день вшанування пам’яті кожного, хто боровся з нацизмом та всіх жертв Другої світової війни (остарбайтерів, дітей війни, цивільних, які постраждали від бойових дій та окупації міст і сіл).

Українці на боці антигітлерівської коаліції зробили значний внесок у перемогу над нацизмом та союзниками гітлерівської Німеччини, адже українська земля була досить потужним полем битви. Ціна цього внеску – надзвичайні втрати серед українців та інших народів, які жили на території України – понад вісім мільйонів людських життів, відданих за Перемогу.

Та найважливішим підсумком війни має бути не культ перемоги, а вміння цінувати мир, безкомпромісно захищати його. Саме на цьому й наголошували студенти 521 групи Марина Древаль і Олександра Кулинич, які підготували та провели п’ятихвилинки інформації для здобувачів освіти коледжу.

Студенти зосередили увагу на тому, що сьогодні, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з агресором. Українці зі зброєю в руках захищають не тільки свою державу, а й усю Європу, і дають шанс на створення нової, більш справедливої, світової системи безпеки, на побудову більш тривкого миру. І умовою для цього є перемога над росією, відновлення територіальної цілісності України та унеможливлення майбутньої агресії .

Студенти та викладачі вшанували пам'ять загиблих героїв та жертв нацистської та російської агресій хвилиною мовчання.

Тетяна ПАРХОМЕНКО, викладач всесвітньої історії

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я