Педагогічна практика – сходинка до мрії

Батьківська категорія: Новини

28 березня 2023 року у Лебединському педагогічному фаховому коледжі імені А.С.Макаренка відбулася підсумкова конференція студентів 341 групи спеціальності 014 Середня освіта. (Музичне мистецтво) по підсумках безперервної переддипломної педагогічної практики.

Педагогічна практика - особливий вид навчальної роботи, спрямований на формування у майбутнього вчителя основних професійних якостей у процесі педагогічної діяльності, і є важливою соціально-психологічною умовою та дієвим засобом фахової підготовки. Педагогічна практика проводиться в умовах реалій сучасного закладу загальної середньої освіти з урахуванням закономірностей і принципів цілісного процесу професійної підготовки майбутніх вчителів музичного мистецтва на основі здобутих знань, сформованих умінь і навичок.

Саме на практиці студент може усвідомити зміст, особливості, та оцінити правильність вибору напрямку майбутньої діяльності, виявити ступінь співвідношення особистих якостей з професією вчитель. Сьогоднішній спеціаліст - це висококваліфікована особистість, яка здатна до творчого мислення, вирішення проблем нестандартним шляхом, діє самостійно, ініціативно.

Під час проходження практики студенти виконували обов’язки вчителя музичного мистецтва, керівника дитячого хореографічного колективу та випробовували себе в ролі класного керівника. Вони проводили уроки, позакласні заходи, займалися з хоровим колективом, вокальними гуртками, солістами, проводили класні години, бесіди з батьками, ознайомилися з особливостями роботи хореографічного гуртка та навчально-методичним, технічним, матеріальним забезпеченням освітнього процесу хореографічного колективу.

Підсумкова конференція проходила у творчій атмосфері, співпраці та взаємоповазі. Студенти-практиканти  Буряк Владислав, Молошна Вікторія, Дробна Надія, Дзюба Ольга та Рибакова Руслана підготували звіти та презентації про особливості  власної діяльності під час проходження практики. Враженнями від проходження практики поділилися Падалка Каріна, Гордієнко Ірина, Кушнірчук Марина.

Студенти з ентузіазмом представляли свій перший педагогічний досвід, обмінювалися враженнями, обговорили проблеми, з якими зустрілися в процесі самостійної роботи, підсумували результати практики.

Час промайнув непомітно, студенти мали змогу проявити себе на всі 100%. Після закінчення офіційної частини звучали теплі побажання від викладачів. А у відповідь, не менш щиро, студенти 341 групи висловлювали вдячність за отримані якісні знання.

 

Керівник хореографічної практики Олена МАРЧЕНКО

Викладач методики музичного виховання в школі Ірина ПАВЛЕНКО

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я