До 95-річчя створення природного заповідника «Михайлівська цілина»

Батьківська категорія: Новини

Україна має безліч цікавих місць, до яких туристи із неабияким інтересом з’їжджаються з різних куточків світу. Однією із таких оригінальних, своєрідних та неповторних територій є природний заповідник «Михайлівська цілина». Він є гордістю, своєрідною візитівкою Лебединського району.

У цьому році «Михайлівській цілині» виповнюється 95 років. Це – шматочок незайманого степу, якого ніколи, протягом не лише століть, а й тисячоліть не торкався плуг. Заповідник одразу вражає своїми безкраїми степами, величезною різноманітністю рослин та тварин, комах і птахів.

Історії Михайлівської цілини, охороні цілинного степу, його проблемам і перспективам, в рамках декади циклової комісії викладачів природничих, фізико- математичних дисциплін та інформатики з методиками навчання, була присвячена інформаційно – просвітницька викладка літератури «Михайлівська цілина – 95», яка була організована в читальній залі бібліотеки.

Важко перебільшити роль Михайлівської цілини в екологічному вихованні жителів краю. Степ своїми мінливими вогниками квітів, сріблястим ковиловим граєм, неповторними пахощами, щебетанням птахів зачаровує своїх відвідувачів, надає відчуття єдності людини з природою, вчить цінувати її.

Для того, щоб виховати у молоді свідоме ставлення до природного середовища серед якого вони живуть, потрібно викликати у них інтерес до природи рідного краю. Неможливо любити те, про що нічого не знаєш, тому важливо дати молоді якомога більше знань про природно-заповідні об’єкти свого краю. Тому студенти 121 групи разом з викладачем біології і екології Приходько І.А., стали активними відвідувачами  інформаційно – просвітницької викладки літератури.

Шануй природу, дбай про неї. Пам’ятай: природа живе і відчуває, поводься обережно і відповідально у природі.

Ірина МІРОНОВА, бібліотекар

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я