ПЛЕКАЙМО РІДНУ КУЛЬТУРУ ЗАРАДИ УСПІШНОЇ ТА ЩАСЛИВОЇ УКРАЇНИ

Батьківська категорія: Новини

27 березня 2023 року в рамках декади циклової комісії викладачів музики, співів, музичного інструменту та спеціальних музичних дисциплін з методиками навчання КЗ СОР «Лебединський педагогічний фаховий коледж імені А. С. Макаренка» відбувся квест на тему «Люби і знай мистецтво рідної країни».

Захід пройшов за участю студентів 321, 331 та 341 груп, які мали можливість закріпити знання про мистецтво рідної Батьківщини, про її культурні традиції, розвинути пам’ять, увагу, фантазію, творчу уяву, а також проявити дружність та згуртованість.

На першому етапі викладачі Галина КАН та Оксана ОЛЬХОВИК провели підготовчу роботу, ознайомили студентів із темою та завданнями квесту. Гравці отримали маршрутні листи, в яких були закодовані назви станцій, після проходження яких надавались картки з літерами. В результаті студенти повинні були скласти ключове слово – «МИСТЕЦТВО».

На кожному етапі квесту  гравців чекали  оригінальні, креативні завдання. На станції «Фольклорна» викладач музичних дисциплін Галина КАН перевірила знання студентами українських народних пісень та їхніх жанрів.

Завдання на станціях «Ритмічна» і «Музичний крокодил», проведені Оксаною ОЛЬХОВИК, випробували учасників гри на чуття ритму та знання сучасної української музики. На станції «Народна» студенти складали музичні анаграми та виконували пісню навпаки, а станція «Хто я» змусила впізнати себе в ролі українських народних інструментів.

Надзвичайно цікавими та продуктивними були завдання онлайн, які студенти отримували в створених телеграм чатах, де мали змогу долучитися студенти, які навчаються дистанційно. Гравці створювали рекламу українського народного інструменту – трембіти, відвідали віртуальний національний музей народного мистецтва Гуцульщини, а також публікували сторіз з величною постаттю історичного та літературного життя нашої країни – Т.Г. Шевченком.

Переможцями цього захопливого дійства стали представники 341 групи, які без перешкод пройшли мистецький квест. Друге місце за отриманими балами посіла команда 321 групи. Третіми до фіналу дійшли студенти 331 групи.

Учасники квесту були нагороджені грамотами і заохочувальними балами з мистецьких предметів.

Галина КАН,

Оксана ОЛЬХОВИК,

викладачі музичних дисциплін

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я