МОВОЗНАВЧІ ОЛІМПІЙСЬКІ ІГРИ

Батьківська категорія: Новини


Мелодійна, багата, дзвінкоголоса… Такою є українська мова.  Як не існує веселки без різнобарв’я кольорів, так не існує людства без барвистого вінка мов, однією з кращих квіток якого є наша українська мова – державна мова України.

21 лютого, у Міжнародний день рідної мови, для студентів другого курсу було проведено змагання «Мовознавчі олімпійскі ігри», яке мало п’ять етапів: «Граматичний біатлон», «Лексична художня гімнастика», «Синтаксичне фігурне катання», «Орфографічний пейнтбол», «Фразеологічне фехтування». Учасники заходу мали можливість переконатися в красі, милозвучності, багатстві рідної мови, розширити знання про окремі види спорту, а також удосконалитися в оволодінні мовними нормами, проявивши неабияку активність, обізнаність, логіку.

Студенти переконалися в тому, що кожна людина має прагнути оволодіти скарбами рідної мови, її літературними нормами, щоб власне мовлення стало досконалим. Грубістю вражене слово кричить, болем озивається, а культурою зігріте слово буяє, пишається веселково, пахучим квітом пломенить над світом.

Не будьмо байдужими до найменших виявів обмежень чи зневаги рідної мови! Не поступаймося своїми мовними правами заради вигоди, привілеїв чи лукавої похвали – це зрада свого народу! Не перекладаймо цього тягаря на плечі нащадків! Плекаймо чудовий сад української мови, донесений до нас із глибини віків! Шануймо  мову наших предків, мову Шевченка і Франка!

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я