ІНФОРМАЦІЙНИЙ ВІСНИК - «Соціальна робота під час війни»

Батьківська категорія: Новини

Ми живемо у складний час. Виклики, перед якими стоїть суспільство, перевертають багато наших уявлень, породжують багато нових практик, які ми застосовуємо для адаптації та виходу з цієї ситуації.  Війна стає тестом на спроможність соціальних інститутів, забезпеченість ресурсами, згуртованість нації.

У час війни професійна соціальна робота розширює напрями, методи і форми роботи, які, з одного боку, ґрунтуються на багаторічному досвіді, в тому числі міжнародному, з іншого – формується феномен української соціальної роботи на засадах морального обов’язку, взаємопідтримки, відданості кожного громадянина у поєднанні з професійною діяльністю фахівців соціальної роботи.

Фактично в умовах війни основним методом соціальної роботи є робота в громаді – розвиток соціальних зв’язків у місцевій громаді, організація системи взаємодопомоги та кооперації певної групи людей, розробка, впровадження та оцінка ефективності різних соціальних програм, що пов’язані з потребами чи інтересами населення  . В умовах війни соціальна робота розширює напрями роботи, збільшується частка вразливих категорій населення, з’являються нові підходи, нові методи роботи.

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я