До Дня Героїв Небесної Сотні

Батьківська категорія: Новини

20 лютого в Україні, згідно з Указом Президента України « Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні», відзначають День Героїв Небесної Сотні.

Цього дня ми вшановуємо пам’ять про тих громадян, завдяки яким змінено перебіг історії нашої держави, тих, хто віддав своє життя під час подій Революції Гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права та свободи людини, європейське майбутнє України.

Герої Небесної Сотні – уособлення людської, громадянської та національної відваги й самовідданості, а Революція Гідності стала наймасштабнішим протестом у новітній історії України, перемогою в боротьбі українців за свої права і демократичний європейський вибір.

Долучаючись до вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, бібліотека коледжу пропонує ознайомитися з інформаційно – бібліографічним оглядом літератури «Майдан у книгах» до Дня Небесної Сотні.

Кількість книг, присвячених Майдану, зростає в геометричній прогресії. Переважна більшість з них – це видання з численними фотографіями, портретами, спогадами. Усі вони викликають справді читацький інтерес, а не просто патріотичний порив «придбати на пам’ять». Ці книги розповідають про вирішальні події  на Майдані, містять в собі відверті інтерв’ю з головними героями тієї історичної зими, які перебували по обидва боки барикад.

 

З добіркою творів, які увінчали події Майдану та його героїв, усі охочі можуть ознайомитись за посиланням

 

https://lebpedbibl.blogspot.com/2023/02/20.html

( Матеріали  до  статті взяті із інтернет-джерел )

 

Ірина МІРОНОВА, бібліотекар

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я