Правова освіта для студентів коледжу

Батьківська категорія: Новини

Виховання громадянина базується на принципах гуманізму й патріотизму. Тобто, належне виховання молоді має спрямовуватися на те, щоб вона могла захищати права своєї нації та володіти базою знань для захисту своїх громадянських права.

У сучасному суспільно-політичному житті України, поряд із національно-патріотичним вихованням, важливу роль відіграє правове виховання як цілеспрямований процес, що передбачає втілення вихованцями правових знань і вмінь, а також формування на цій основі належної правосвідомості й правової поведінки законослухняного громадянина.

Моральні принципи, естетичні смаки, політична культура молодих людей розвиваються в нерозривному зв’язку з опануванням необхідного обсягу правових знань та юридичних норм.  З огляду на це важливу роль має профілактично-корекційна робота з  підлітками, яка  спрямовується на ліквідацію причин і передумов появи конфліктів і стресових ситуацій. Також профілактично-корекційна робота полягає в своєчасному виявленні та подоланні проявів негативних тенденцій у середовищі підлітків.

Саме з цією метою в коледжі відбулася зустріч студентів з інспектором сектору ювенальної превенції Сумського районного управління поліції ГУНП в Сумській області Тетяною КРИНИЦЬКОЮ.  

Важливою складовою безпечного середовища освітнього процесу є інформаційна безпека здобувачів освіти. Наступним етапом спілкування студентів стала онлайн-зустріч із представником Департаменту кіберполіції Національної поліції України Артемом БУХТІАРОВИМ, який ознайомив присутніх із інтернет-платформою «МРІЯ».

Кіберполіція України, спільно з волонтерами та небайдужими громадянами перетворила проєкт «МРІЯ» у сильну ініціативу протидії російським окупантам в медіапросторі. Найбільша сила цієї спільноти – це  її підписники, завдяки яким  успішно блокується контент російській агресії в Інтернеті. Тому, долучаймося до Telegram-каналу «StopRussia | MRIYA» та активно протидіємо інформаційній війні.

Оксана КОЛЕСНИК, заступник директора з виховної роботи

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я