Декада циклової комісії соціально – економічних дисциплін

Батьківська категорія: Новини

Важким видався 2022 рік для нашої держави. Військова агресія російської федерації зламала тисячі людських доль, завдала страшних руйнувань нашим містам і селам. Не оминули ці біди і наш заклад. Проте життя коледжу не зупинилося. Протягом першого семестру в умовах дистанційного навчання в режимі онлайн були проведенні перші заходи нашої декади.  20 листопада в умовах дистанційного навчання для викладачів та студентів коледжу був проведений урочистий онлайн -  захід до Дня Гідності та Свободи «Вільні творять майбутнє». Сумною сторінкою в історії нашого народу став Голодомор 1932 – 33 років, тому щороку ми вшановуємо пам'ять жертв цієї страшної трагедії.  24 листопада за участі викладачів та студентів був проведений урочистий онлайн -  захід   Пам’яті жертв Голодомору.

Важливим аспектом боротьби українського народу за свою незалежність є протидія ворожій інформаційній агресії. Саме цій проблемі було присвячене відкрите заняття викладача циклової комісії Венгеровського Ярослава Сергійовича  «Маніпуляційний вплив медіа», яке було проведено 3 листопада.

З відновленням очного навчання заходи циклової комісії продовжились. Велику увагу викладачі циклової комісії приділяють якості навчання. 16 січня 2023 року студенти коледжу взяли участь в олімпіадах із Всесвітньої історії та Історії України ( викладачі -Пархоменко Т.М. та Венгеровський С.Б.).  

Вітаємо переможців!

Всесвітня історія :

І місце –   Васильков Едуард    511 група;

ІІ місце – Савчук Анна  111 група;

               Соловей Дар'я

ІІІ місце – Дорошенко Володимир 311 група

Історія України:

І місце – Сахарова  Єлизавета 121 група;

ІІ місце – Костиря Дар'я 121 група;

ІІІ місце – Шам Антон 121 група.

Побажаємо нашим переможцям успіхів у подальшому навчанні та вивченні історії нашої Батьківщини.

        Важливим етапом нашої історії стала Українська революція та Визвольні змагання. Традиційним заходом нашої декади стала інтерактивна гра                                       « Українська революція, 100 років боротьби» в якій взяли участь студенти ІІ курсу.

23 січня 2023 року у відновленій актовій залі  відбувся урочистий захід, присвячений дню Соборності України. Який підготувала творча група викладачів та студентів. Особливо зворушливим був початок заходу. У виконанні хору прозвучав Гімн України, який стоячи співали всі слухачі. Учасники переглянули відеоматеріали тих далеких часів, декламували вірші про Соборну Україну та її нелегкі часи, перегорнули сторінки буремних історичних подій нелегкого шляху України до Соборності. З вітальними словами до присутніх звернулася директор коледжу Любов Борисівна Білокобильська, привітавши зі святом Єднання, Злуки та Соборності.

         Ще однією пам'ятною подією січня для нашого народу став День пам'яті героїв Крут, який відзначається 29 січня. Цей героїчний вчинок нашої молоді не міг лишитися поза увагою нашого колективу. Мабуть жодна історична подія за сто років так не обростала домислами та легендами. Щоб відновити історичну справедливість, вшанувати пам'ять загиблих, в педагогічному коледжі було проведено урочисте засідання Студентського наукового історичного товариства. Протягом засідання учасники переглядали відеоматеріали, знайомились з архівними документами та публікаціями різних періодів.

Сучасний світ зазнає бурхливих змін завдяки новим технологіям. Новітні досягнення в розвитку сучасних інформаційних систем дають людям нові можливості. Проте разом з ними прийшли нові проблеми та загрози, як окремій людині, так і державі вцілому. Цим питанням  був присвячений захід на тему «Інформаційна безпека в умовах війни» , який 30 січня провів викладач соціально – економічних дисциплін Венгеровський Я.С.

Студенти розглянули головні  аспектами цієї проблеми, визначили головні характеристики мережевої системи, окреслили  головні засоби та шляхи захисту на персональному рівні. Було зазначено, які види шахрайства існують в сучасному інформаційному просторі, як треба аналізувати інформацію, що надходить до нас, які існують медіавіруси тощо.

Протягом декади під керівництвом викладача Пархоменко Тетяни Миколаївни  були проведені п'ятихвилинки інформації на тему «День пам'яті героїв Крут» та «День пам'яті  жертв Голокосту»

Ще одним заходом нашої декади стала акція « Українцем бути почесно», протягом якої викладачі та студенти нашого закладу знайомились з біографіями видатних українців – державних діячів, літераторів, діячів культури та мистецтва. Яскравим підсумком цього заходом стала історична кав'ярня,  до якої  долучилися  всі наші викладачі.

Отже, декада циклової комісії соціально – економічних дисциплін продемонструвала чимало позитивних якостей нашого, що дозволяє нам із впевненістю дивитися у майбутнє.

 

Сергій ВЕНГЕРОВСЬКИЙ, голова циклової комісії

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я