Обмін досвідом – шлях до професійного зростання

Батьківська категорія: Новини

Український патріотизм як цілісне явище ще формується, тому головною задачею кожної освітньої ланки є формування доброї, гуманної, справедливої  людини, яка понад усе цінує рідну землю й мову, знає і поважає символи держави, шанує історію і дбає про майбутнє. Нині Україна потребує патріотично налаштованого молодого покоління, а надто, педагогів, адже саме  вони мають стати прикладом для своїх вихованців, оволодіти уміннями створювати освітнє середовище для розвитку громадянина-патріота своєї держави.

З метою ознайомлення здобувачів освіти з формами, методами, засобами та технологіями роботи з патріотичного виховання в ЗДО та обміну досвіду  педагогів у  січні було проведено регіональне методичне об'єднання викладачів окремих методик  ЗФПО Центрального регіону з теми: "Формування патріотизму в українському суспільстві  як першочергова задача освіти".

Учасниками  були студенти,  викладачі, представники позашкілля, адже патріотичне виховання наскрізно пронизує всі ланки системи освіти.

Робота методичного об'єднання складалась з двох блоків: 1- студентський інтенсив, 2- методичний хаб. Студентський інтенсив торкався історичного джерела патріотизму – це формування зв’язків з рідною землею, народними традиціями, звичаями та культурою.

З 16 січня по 24 січня здобувачі освіти демонстрували готовність організовувати роботу з дітьми, батьками, колегами, використовуючи традиції минулого та сучасні форми і методи роботи для формування мислячої особистості,  яка  усвідомлює  свою причетність до історії, традицій, культури народу, вболіває  за його майбутнє, виражає  любов до свого народу, Батьківщини.

У процесі роботи студенти узагальнили знання про різновиди українських рушників,  швів для вишивки. Цікавими, змістовними, насиченими сучасними видами роботи,  та не переобтяжені інформативно були заняття студентів Бердичівського педагогічного фахового коледжу Житомирської обласної ради, Лебединського педагогічного фахового коледжу імені А.С. Макаренка, Богуславського гуманітарного фахового  коледжу  імені  І.С. Нечуя-Левицького. Під час інтенсиву студенти ознайомились з сервісом для створення унікальної текстової вишивки Ornament Name.  Сподіваємось у зручний для них час (за бажанням)  зможуть вишити власне  закодоване ім'я – це буде оберіг,  їх таємний код.

Чекав на них і фотобатл. Здобувачі освіти надсилали фото з державними та національними символами. На фото прекрасні українські студенти ЗФПО, незламні, справжні  патріоти, саме вони є тими, хто рухає світом, і великою силою майбутнього! Ми щиро дякуємо усім за участь, за знайомство і бажаємо досягнути успіхів у майбутній професії.

Методичний хаб розпочався з підведення підсумків студентського інтенсиву.

Привітанням переможців – студентів Бердичівського педагогічного фахового коледжу Житомирської обласної ради.

Власним досвідом  формування патріотизму  на заняттях з дошкільної педагогіки та окремих методик поділились викладачі шкільної та дошкільної педагогіки, психології, соціально-педагогічних дисциплін та окремих методик Вікторія Таран та Олена Баль. Презентовано різні форми, методи, технології, засоби роботи зі здобувачами освіти. Олена Вікторівна розкрила зміст та методику використання технології "живого музею". Доповідь цікава і для здобувачів освіти, адже викладач  пояснювала як саме можна впроваджувати дану технологію у практику роботи ЗДО.  Вікторія Олексіївна поділилась досвідом  використання проєктних технологій та таких засобів, методів, форм роботи  як кросенс, фотобатл,  вебквест, веб адвент календар, розкрила методику проведення краєзнавчого стартапу,  брейн рингу.

Запропонували учасникам методичного хабу майстер класи керівників  гуртків Лебединського центру позашкільної освіти Нездоймишапки Юлії, Іщенко Лесі Валеріївни.

Сподіваємось, що організована робота сприятиме формуванню професійних компетентностей, патріотизму,  який проявлятиметься у допомозі ближньому, в молитві за Україну і українців, у вірі  у ЗСУ, розумінні історії свого народу, національній  ідентичності, бажанні працювати на благо України.

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я