День Соборності України

Батьківська категорія: Новини

Україна… Золота, чарівна сторона. Земля рясно уквітчана, зеленню закосичена. Скільки ніжних поетичних слів придумали люди, щоб висловити гарячу любов до краю, де народилися й живуть!

У глибину століть сягає історія нашого народу. Україна має багате й славне минуле. Вона виплекала Запорозьку Січ, славетну Києво-Могилянську академію. Україна виколисала велетнів сили і духу — таких, як Петро Сагайдачний, Богдан Хмельницький, Іван Сірко, Григорій Сковорода, Устим Кармелюк, Юрій Дрогобич, Тарас Шевченко, Іван Франко, Леся Українка, Михайло Грушевський. Цей перелік можна продовжити й іменами наших сучасників, які примножують славу нашої Батьківщини та захищають її від агресії російської федерації.

22 січня цього року Україна відзначала чергову річницю з дня проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Цей документ, закріплений в Універсалі Директорії  УНР, унормовував омріяні попередніми поколіннями ідеали української соборності. Однині народ Український, визволений могутнім поривом своїх власних сил, має змогу об’єднаннями дружніми зусиллями всіх своїх синів будувати нероздільну, самостійну Державу на благо і щастя всього її трудового народу.

Щороку, 22 січня,  вся наша дружня коледжанська родина долучається до цього свята.

Нелегким був 2022 рік для нашої держави і зокрема для нашого міста. Ворожа агресія залишила свій слід на вулицях і будинках. Зазнав значних втрат і наш заклад. Проте ми вистояли і першим заходом у відродженій актовій залі коледжу стало Свято Соборності України.

23 січня 2022 року в актовій залі коледжу, в супроводі чудових виступів наших студентів, глядачі ще раз доторкнулись до подій далекого 1919 року.

Захід розпочався з Гімну України та Молитви за Україну у виконанні академічного  хору викладачів і студентів коледжу. Упродовж заходу студенти ВА «Світанок» своїм репертуаром підсилювали почуття гордості, патріотизму та віри в незламність сили духу українського народу:  Олеся Дурницька , Софія Мірошніченко, Станіслав Ляшко (студенти 321 групи), Сніжана Князєва, Червяк Олександр (студенти 311 групи) під керівництвом Надії Михайлівни Деменко, викладача музичних дисциплін.

Декламування віршів,  перегляд документальної хроніки, хвилина мовчання, біль і сльози за полеглих Героїв минулого століття та сьогодення.

З вітальними словами до присутніх звернулася директорка коледжу Любов Борисівна Білокобильська, яка привітала з Днем  Соборності та єднання, закликаючи знати, цінити та шанувати історію України.

Тематичний захід організували студенти історичного наукового товариства: Анастасія Баль, Єлизавета Сахарова, Анастасія Святець, Анастасія Лапоногова, Данило Хвіст і Дар’я Костиря.

Тож, хай розум, воля і любов до рідного краю згуртовують нас для здійснення високої мети – процвітання соборної незалежної демократичної могутньої України, надійної запоруки добробуту й щасливого життя її народу.

Сергій ВЕНГЕРОВСЬКИЙ, викладач історії України

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я